4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Raylı sisteme ringli çözüm

RAYLI SİSTEME RİNGLİ ÇÖZÜM

Samsun'da hizmete giren Hafif Raylı Sistem'de duraklara ringli çözümle mahallere ulaşım sorunu giderilecek.

Büyükşehir Belediyesi ekim ayı toplantısı, Başkanvekili Turan Çakır'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin komisyonlara sevk edilmesiyle tamamlanan toplantıda söz alan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Hafif Raylı Sistem'in yeni hizmete girdiğini, yeni yapılan bir işlemde geçiş dönemlerinin mutlaka olacağını, bunun anlayışla karşılandığını söyledi.

Baruthane Mahallesi sakinlerinin kendisine ulaştırdığı talebi meclis salonunda dile getiren Demirtaş, "Ben bu vatandaşlarımızı samimi bildim. Hattın devreye girmesiyle dolmuş hatlarının Baruthane Mahallesi'ne gelişi kesilecek. Özellikle belli saatten sonra bu bölgeden duraklara gitmek iyice zorlaşacak. Dolmuş hatlarının uygun bölgeye kadar uzatılması gerekmektedir" dedi.

Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Turan Çakır, dile getirilen sorunun her durakta ring çözümüyle giderilmeye çalışılacağını kaydetti. Çakır, "Duraklarda toplu taşıma araçları bulanacak ve vatandaşlarımızı mahallerde belli noktalara kadar taşıyacak. Bu sorunun giderilmesi için bu şekilde bir çalışma var" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2010 Pazartesi 18:40:02
Güncelleme :11 Ekim 2010 Pazartesi 18:42:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
samsunu seven vatandaş... IP: 85.104.204.xxx Tarih : 12.10.2010 13:40:57

bu proje bir yandan çok süper bir yandan teknik eksiklikleri nedeniyle tam bir kaos...ulaşımı kolaylaştırmak için yapılan bu proje bugun trafiği felç etmiştir. atakum içinde durak cadde gecişlerinde ışıklarda 6-7 dakika bekliyoruz.ben ana yol üzerinde oturuyorum şimdi ringlerimi beklicem beni tramvaya götürsün diye diyelim götürdü sonra tramvayımı beklicem...atakumun güzel düzenini de bozdunuz aşağı atakum yukarı atakum oldu artık...baruthaneye ring koyana kadar halkı bi zahmet smsuna getiriverin canım..yada durak yerine güzel merdiven sistemli basamaklar koyun halkı magdur etmeyin...bu durum servis şirketlerine yaradı sahsen ben işe gidip gelirken servis firmasıyla anlaşacagım.atakum dolmuşlarını kaldırmayınız.fakülte dolmuşlarını kaldırmayınız.yagmurda camurda tramvay duragına 300 400 metre 25 kruş için kimse yürümez.o güvenlik görevlilerinede ALLAH yardım etsin.soğuk havalardada öle bekliceklermi... gerekli eksikliklerin bian önce giderilmesi ve çalışan ekmek yiyen herkese sahip çıkılması bir vatandaş olarak istegimdir.belediyemize başarılar dileriz bol iş istihdamlı 270 trilyonluk tramvay projesi gibi üretim fabrikaları kurulması için... işsizlere iş vermek için yardımlarını bekliyoruzz..