2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Refüjlere çekidüzen

Samsun'da 100 kilometrelik güzergahta refüjler düzenlenecek, ağaçlandırılarak görsel güzellik katılacak.

Samsun Valiliği'nde düzenlenen toplantıda toplum yararına çalışma programı kapsamında başlatılan, il sınırlarındaki yolların, refüj, kavşak, güzergahların ağaçlandırılması ve yeşil kuşak projesi hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla basın toplantısı düzenledi.

Kamu kurum ve kuruluş müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda açıklama yapan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, il genelinde toplum yararına çalışma programı kapsamında başlatılan Karayolları 7.Bölge Müdürlüğü sorumluluk sınırları içerisindeki Karadeniz Sahil Yolu'nun Samsun'un sınırlarında yer alan Samsun, Ordu, Sinop, Ankara güzergahındaki refüj, kavşak ve yol güzergahlarının ağaçlandırılması, Yeşil Kuşak Projesi ile hem seyir hem yol estetiği hem yol güvenliğine katkı sağlanmasının amaçlandığını söyledi.

Yoğun trafiğe neden olan 10 bini aşkın araç trafiği ile çok önemli ulaşım aksı olan il sınırlarında alt yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte görsel zenginliğin ortaya çıkacağını belirten Güzeloğlu, il genelinde 100 kilometrelik alanda bölünmüş yollarda çalışma başlatıldığını kaydetti.

Samsun, Ordu il sınırından Akçay Köprüsü'nden, Bafra ilçe çıkışına kadar tamamlanmış yolların 31 Aralık'a kadar, 4 etap halinde çalışmaların sürdürüleceğini belirten Güzeloğlu, "Çalışmalar da zeminin çim ve yeşil örtü ile buluşması sağlanacak. Üstüne akasya başta olmak üzere yol emniyetini riske etmeyecek ağaç türleri dikilecek. Kavşaklarımız bir çiçek bahçesi ve görsel bir güzellikle donatılacak. Yol kenarlarının ağaçlandırılması 2009 ağaçlandırma sezonu içinde uygun olan yol kenarlarında gerçekleştirilecek. Okullardaki öğrencilerde projeye dahil olacak. İl sınırları ile buluşma noktalarında 'Samsun'a hoş geldiniz' başlığı altında 'Güneşin Doğduğu Şehir' imajı altında Samsun'un zenginliğini yansıtan cep düzenlemeleri yapılacak" dedi. Güzeloğlu, projenin sürekli olması ve geleceğe taşınmasının tek amaç olduğunu vurguladı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2009 Cumartesi 14:55:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?