4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Rehin kalan kamyonlar, çürümeye terkedildi

Samsun’da, odun kaçakçılığı yaparken değişik zamanlarda yakalanan 110 adet kamyon, kamyonet, jip ve otomobil, Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı Gelemen Orman Deposu’nda çürüyor.

 Depoda çürümeye terk edilen 110 araca, 41 DA 504 plakalı kamyonet de eklendi.
Samsun’un Tekkeköy İlçesi’ne bağlı Karatuzla yolu üzerinde orman muhafaza memurları tarafından yakalanan Fahrettin Y.’ye ait 41 DA 504 plakalı kamyonet, taşıdığı 1 ton odunla birlikte rehin alınarak araç mezarlığına getirildi. Tekkeköy Orman İşletme Şefliği Orman Muhafaza Memurları Ali Cengiz ve Sezai Efil, "Karışlar Köyü’ndeki devlete ait ormanlardan kesilen bu odunlar, Tekkeköy’e satılmaya getirilirken yakalandı. Araca ve odunlara el konuldu. Olay mahkemeye intikal ettirildi" dedi.

Gelemen Orman Deposu’nda 1985 yılından buyana yakalanan ve sahipleri tarafından geri alınmayan araçların büyük kısmı çürümüş halde duruyor. Sahiplerinin bu araçları zamanında almamasının sebebi ise Maliye’ye olan borçları olarak gösteriliyor. Zira, araçların Maliye’ye olan borçları, araçların değerini geçiyor. Çürüyen milli servetin daha önce Makine Kimya Endüstrisi’ne (MKE) hurda niyetine gönderilmesi kararlaştırılmış ancak nakliye maliyetine değmediği için bu işten vazgeçilmişti. Yapılan ihalelerde de bu araçlar rağbet görmüyor.
Depoda şu anda 50 ton dolayında da kaçak odun bulunuyor.

Samsun-İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 10:29:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BÜŞRA KOÇAK IP: 88.231.50.xxx Tarih : 8.10.2007 15:40:43

kardeşim o kamyonları nie çürütüyosunuz bakın ben 13 yaşındayım ve sizin yerinizde olsam o kamyonları bi yoksula veririm en azından onlarda kamyonculuktan ekmek parasını çıkarsın kardeşim