6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Rektör basınla tanıştı

18 gün önce göreve başlayan Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (ÖMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, ekibiyle birlikte Samsun'da görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu. 

OMÜ Konuk Evi'nde düzenlenen tanışma kahvaltısına Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sait Bilgiç, Prof. Dr. Ahmet Bulut, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Selahattin Özyurt, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Nazmi Polat, Ekrem Güneren, Şenol Eren, OMÜ Tıp Fakültesi Başhekim Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sümbül ile Samsun'da görevli yerel ve ulusal basın kuruluşları temsilcileri ve muhabirler katıldı. 

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Alan, basın mensuplarına Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Akan yaptığı açıklamada, "OMÜ'de halen 9 fakülte, 2 yüksek okul, 8 meslek yüksek okul, 12 araştırma uygulama merkezi ve 4 enstitü ile toplam 35 birim faaliyetlerine devam ediyor. Sinop, Ordu ve Amasya'nın ayrılmasından 30 binleri bulan öğrenci sayımız 20 binlere düştü. 2008-2009 döneminde 23 bin öğrencimiz olacak. Bunun içinde doktora ve yüksek lisans öğrencilerimde var. 2 bine yakın öğretim elamanımız mevcut. Öğrencilerimiz Samsun'da yurt sıkıntısı ve barınma sıkıntısı pek fazla çekmiyorlar. Samsun'da barınma sıkıntısı yok. Ama yine de yeni yurtlar gerekiyor. Daha önce planlanan 500 öğrencilik ve tek kişilik odalarda kalacak öğrenciler için kampus içinde bir yurt binası inşaatına başlanılacak" dedi. 

Tarihi incelediğimizde bilimde iyi olan devletin dünyada egemen ve güçlü devletlerden olduğunu hatırlatan Rektör Prof. Dr.Hüseyin Akan, "Ne zaman bu ülkeler bilimden uzaklaşmış çökmeye ve zayıflamaya başlamıştır. Bizim Türkiye olarak zenginliğimiz genç nüfusumuz. 20 yılı iyi değerlendirirsek Türkiye büyük atılım yaparak dünyanın büyük ülkeleri arasına girer. Bu fırsatı kaçırmamamız lazım. Elimizde gençlik gibi büyük bir zenginlik var. Bu gençliği eğiterek ve bilimle uğraştırarak Türkiye'ye çok şey kazandırmış oluruz. En önemli bilim yeri üniversitedir" diye konuştu. 

OMÜ'nün tercih edilme sıralamasında son yıllara bazı fakültelerde düşüşler olduğuna dikkat çeken Rektör Akan, "Bunların tedbirin almamız lazım. Bunu çözmek için eğitimin niteliğini artırmamız lazım. Akademisyenin yeterli olması lazım. Samsun öğretim elamanında yetersiz değil. Avrupa'ya yakın konumda. Eğitim müfredatı güncellenmesi gerekiyor. Pratik hayatta işe yaramayacak bilgileri vermek pek faydası yok. Eğitimin nitelikli olup olmadığı ölçülmesi gerekiyor. Öğrenci memnuniyeti, mezun memnuniyeti, mezunun iş bulması gibi.Daha önce Tıp Fakültesi'nde eğiticilere de eğitimin uygulandı.Bu uygulamalar diğer fakültelere de tatbik edilebilir" şeklinde konuştu. 

Basın mensuplarının Milli Eğitim Bakanı'nın öğrenci affı ile ilgili yaptığı çalışmalar hakkında sorusunu cevaplayan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, "Bize afla ne kadar öğrenci gelir henüz değerlendirmesini yapmadık. Ancak öğrenci sayısının bizim üniversitelerimiz için çok fazla olacağını düşünmüyorum. Af ile gelen öğrencilerin yüzde 100'ü afla döndüğü okulu bitiriyor diyemiyoruz. Yine başarısızlık oranı büyük oluyor. Bir kısmı mesleğe atıldığı için afla dönmeyecektir. Bize dönecek öğrenci az olduğu için ihtiyaçlarını karşılayabiliriz diye düşünüyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2008 Pazar 17:44:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?