4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Rektörden meslek seçimi tavsiyeleri

REKTÖRDEN ÖĞRENCİLERE MESLEK SEÇİMİ TAVSİYELERİ

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, "Kızlar, mutlaka okuyun, bir meslek sahibi olun. Çünkü Türkiye erkek egemen bir toplum, erkeklerin karşısında zayıf kalmayın ve onların getirdiğine mahkum olmayın" dedi.

Rektör Akan, Atakum ilçesindeki Milli Piyango Anadolu Lisesi'nde son sınıf öğrencileriyle söyleşi yaptı. Öğrencilere kendi hayatından kesitler anlattıktan sonra OMÜ hakkında bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, "Her fakültemiz öğretim üyeleri bakımından, eğitim niteliği bakımından rahatlıkla tavsiye edilebilecek fakültelerdir. OMÜ, kuruluş tarihi itibariyle Türkiye genelinde 15. sırada. Öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı bakımında Türkiye'de 10. sırada. Hiçbir kriterde 20'nin üzerine çıkmıyoruz. Öğretim elemanı sayımız 2 bin, öğretim üyesi sayımız ise bin. Bu, Türkiye için çok ciddi bir rakam. Öğrenci sayımız ise 26 bin" diye konuştu.

Samsun Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç ve Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfettin Mayuk'un da hazır bulunduğu söyleşide öğrencilere meslek seçiminde nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlatan Prof. Dr. Hüseyin Akan, "Bölüm seçerken hoşlanacağınız, yapmaktan zevk duyacağınız, yaparken tiksinmeyeceğiniz, erinmeyeceğiniz bir alan seçin ve o alanı gerçekten çok iyi öğrenin. Öğrenmek artık çok zor değil, hayatta başarılı olmanın en temel yolu bir olayı iyi biliyor, iyi yapıyor olmak. Dünya vatandaşı olmaya çalışmak lazım. Siz bir bilgiyi sadece Türkiye'de değil başka bir ülkede de yapıyor ve öğretiyor olmanız lazım. Bunun için Türkçe dışında başka bir dili daha iyi konuşuyor olmanız lazım. Kendi işinizi iyi öğrenin, sırf öğretmenlerden beklemeyin, kendiniz de sıkı çalışın" şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, bayan öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: "Kızlar, mutlaka okuyun, bir meslek sahibi olun. Çünkü Türkiye erkek egemen bir toplum, erkeklerin karşısında zayıf kalmayın ve onların getirdiğine mahkum olmayın."

REKTÖRDEN ÖĞRENCİLERE MESLEK SEÇİMİ TAVSİYELERİ
REKTÖRDEN ÖĞRENCİLERE MESLEK SEÇİMİ TAVSİYELERİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 14:03:00
Güncelleme :7 Ocak 2010 Perşembe 16:28:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?