6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Rektör'den Vali'ye ziyaret

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Hüseyin Akan, Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'na makamında nezaket ziyaretinde bulundu.


Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, ziyarette yaptığı açıklamada, Samsun'un en üst yönetici olan Vali Güzeloğlu'na nezaket ziyaretinde bulunmak için geldiğini belirtti. Akan, "Üniversitemiz şehrimizin üniversitesi. Yapacağımız işlerde bize destek olmasını istemek için geldim. Bu desteği de alacağımıza yürekten inanıyorum. Valimizin de destekleriyle, şehrimizin de destekleriyle üniversitemizi önemli noktalara getireceğimize inanıyorum" dedi.


OMÜ Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Hüseyin Akan'ı içtenlikle kutladığını belirten Vali Hasan Basri Güzeloğlu, "Sayın hocamıza, önemli onurlu ve sorumlu görevinde başarılar diliyorum. Başaracağının da inancını belirtmek istiyorum. Ondokuz Mayıs Üniversitesi, ülkemizin ve ilimizin en önemli bilim ve eğitim kurumlarından biridir. Aynı zamanda Samsun'a değer katan, Samsun adına kurulduğundan bugüne çok önemli ve büyük çalışmalara, başarılara imza atan bir bilim yuvasıdır. Yeni çağın üniversite kavramı sadece eğitim değil, aynı zamanda ekonomik ve sosyal yönden kalkınmanın öncüsü kılan, bu anlamda kent ve çevresinin gelişimine tüm bilim ve akademik çalışmalarıyla öncülük yapan bir kurum ve görevini de yüklüyor. Kalkınmış bir Türkiye için üniversitelerin öncülüğünde bilimin ve bilime dayalı gelişmenin rehberliğinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak Samsun'da işbirliği üzerinde bir çalışma ve bir hizmet dönemini rektörümüzle birlikte inşallah gerçekleşecektir. Tabii ki bu güne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da üniversitemizi kentin kalkınmasında işbirliği yapacağımız en önemli bir kurum olarak görüyoruz. İnanıyorum ki, sayın rektörümüz bu süreci hızlandırmada ve olumlu yöne taşımada çok önemli katkılarda bulunacaktır. Kendisine ve yeni dönemde kendisiyle birlikte görev yapacak tüm akademik kadroya başarılar diliyorum. Gelişen ve değişin Samsun'da üniversitemizin de çok önemli bir işlevi olacağını inanıyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 15:51:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?