4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Romanlar 'Cennet Mahallesi' ne tekpiki

Genel Merkezi Samsun’da kurulan ve 32 il ve ilçede örgütlenme çalışmalarını başlatan Romen Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin ilk icraatı, özel bir televizyon kanalında yayınlanan ve Alişan’ın başrolünü oynadığı "Cennet Mahallesi" dizisine tepki göstermek oldu.

Romen Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği geçici Başkanlığı’na getirilen Selim Gökçen, Türk örf ve adetlerine göre yaşayan Romenler’in "Cennet Mahallesi" dizisinde aşağılandığını belirterek, "Biz dinimize, vatanımıza ve bayrağımıza bağlı bir toplumuz. Türkiye’mizi seviyoruz. Çiçek satarız, ayakkabı boyar, hurdacılık yaparız. Fakiriz, mağduruz ama bütün bunlar aşağılanmamızı gerektirmez" dedi.

Dizide Romenler’in sahtekar, ar ve namus duygularından yoksun insanlar olarak gösterildiğine işaret ederek, "Duygularımız rencide ediliyor" diyen Selim Gökçen, RTÜK’e tepki gösterdi. Gökçen, "Analarımıza, karılarımıza, kızlarımıza bu diziyle hakaret ediliyor. Ölçü dikkatten kaçırılıyor. Bizler, güleryüzlü, birlik ve beraberlikten yana, ar ve namusuna dikkat eden Romen Türkleri olarak dizinin gerçeğe uygun hale getirilmesini veya yayından kaldırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Gökçen, 6 ay sonra genel kurullarını yapacaklarını da ifade ederek, Samsun’a bağlı olarak Romen Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin kurulacağı il ve ilçeleri şöyle sıraladı:
Edirne, Keşan, Babaeski, Kırklareli, Lüleburgaz, Çanakkale, İstanbul, İzmit, Adapazarı, Bilecik, Bursa, Bolu, Eskişehir, İzmir, Aydın, Manisa, Kütahya, Uşak, Denizli, Antalya, Afyon, Isparta, Konya, Ankara, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Amasya, Çorum, Kastamonu, Zonguldak ve Sinop.

Samsun
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2004 Perşembe 12:36:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tasgin ufuk IP: 82.82.139.xxx Tarih : 8.06.2008 15:23:48

Tepki romanlarin dislanma konusuyla ilgili düsünce üreten hangi birey olursa olsun bilimsel düsünceye göre olmamis ham meyvaya benzemektedir,bu aciklamanin anlami bugibi insanlari alsan alinmaz satsan satilmaz anlamina gelmektedir,tabiki algimizi icren dislanma konusuna degindimizde olmamis ham meyveye benzeyen insanlar ürettikleri düsüce ürün olarak gelis meyen yanlarini baska toplumlara göstermektedirler oy saki toplumsal iliskilere deger weren bir insan werdigi degerin karsiligini saygi bilinci ile alir..