4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Romanlara ilk açılım Samsun'dan

ROMANLARA İLK AÇILIM SAMSUN'DAN

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, geride kalan dönemlere ait yanlışlıklardan arınmış bir çalışmayla Romanların yeniden toplumla buluşması ve kucaklaşması, eğitilerek meslek ve gelecekle ilgili beklentilerin daha yükseklere taşınmasını amaçladıklarını söyledi.

Samsunlu Romanlar Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret ederek, Romanlara verdiği destekten ötürü plaket takdim ettiler. Vali Güzeloğlu, Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan, Karadeniz Bölgesi Roman Kültürünü Araştırma Eğitim ve Kalkındırma Derneği Başkanı Selim Gökçen, dernek genel sekreteri Osman Zengin, dernek üyesi Abdullah Vargıç, Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı Ömer Gezginci, İkiyüzevler Mahallesi Muhtarı Güner Sabotay ve Selanikspor Kulüp Başkanı Fikret Gökçe'yi makamında kabul etti.

Samsun Valisi, Romanları makamında ağırlayarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Romanlarla yaptığı toplantının ardından ilk açılımı Samsun'dan başlatmış oldu.

Romanlar adına Vali Hasan Basri Güzeloğlu'na teşekkür eden Karadeniz Bölgesi Roman Kültürünü Araştırma Eğitim ve Kalkındırma Derneği Başkanı Selim Gökçen, "Roman camiasına ve mahallemize hizmetler gelecek, bunun için Valimize teşekkür ediyorum" dedi.

Romanlara yönelik açılımın birçok ilden önce Samsun'da başlatıldığını belirten Vali Hasan Basri Güzeloğlu, "Sayın Başbakanımızın öncülüğünde başlatılan, bu ülkede yaşayan tüm vatandaşları kucaklayan bir açılım çerçevesinde geçtiğimiz günlerde büyük bir kucaklaşma yaşandı. Bu buluşmanın özü, hepinizin bu ülkenin eşit birer yurttaşı, birinci sınıf birer vatandaşı olduğunun bir kere daha hatırlatılması ve bu yaklaşımın sizlerle birlikte paylaşılmasıydı. Başta eğitim olmak üzere bu güne kadar eksik kalan ve

geride kalan dönemlere ait olan yanlışlıklardan arınmış bir çalışmayla sizlerin yeniden toplumla tam anlamıyla buluşması ve kucaklaşması, eğitilerek meslek ve özellikle gelecekle ilgili beklentilerin daha yükseklere taşınmasını amaçlıyoruz. Samsun'da sizler için TOKİ tarafından yaptırılan konutlar var. Bu anlamda birçok ilden önce gerçekleştirilen bir açılımı Samsun'da yaptık. Özellikle Canik ilçesinde meslek edindirme kursları, özellikle okuma yazma kursları, bununla birlikte okul çağındaki çocukların

okula devam etmesinin sağlanması, yarın içlerinden okumuş, bu ülkeye katkı sağlayacak bireylerin yetişmesinin sağlanması ve her düzeyde eksikliklerin tamamlanması için yoğun bir çaba sarf ediyoruz" diye konuştu.

ROMANLARA İLK AÇILIM SAMSUN'DAN
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi 13:54:05
Güncelleme :20 Mart 2010 Cumartesi 21:57:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?