4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Romatem'den sağlık atağı

ROMATEM'DEN SAĞLIK ATAĞI

Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi sağlık hizmetinde bir atak daha yaparak bölgenin tek romatoloji uzmanını sağlık hizmetine sundu.

Uğraşı alanı iltihaplı eklem romatizmaları olarak bilinen romatoloji bilimi alanında Türkiye’nin az sayıda uzman hekimlerinden birini Romatem olarak Samsun'a kazandırdıklarını belirten Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Holoğlu, görev başlayan Romatoloji ve Dahiliye Uzmanı Dr. Orhan Eren ile basın toplantısı düzenledi. Başkan Holoğlu, "Kamu-özel ve üniversiteler de dahil olmak üzere bölgenin tek romatoloji uzmanı olan Dr. Orhan Eren, 22 Ekim 2010 tarihinden itibaren hastanemizde hasta kabulüne başlamıştır. Ülkemizde çok az sayıda olan bu uzmanlık alnının doktorları maalesef Ankara, İstanbul ve İzmir'de kümelenmiş halde hizmet vermektedirler. İltihaplı eklem romatizması olan romatoloji hastaları da tedavi olabilmek için ilimizden ve çevre illerden bu şehirlere gitmek zorundaydılar. Bu hastalıklar çoğunlukla kronik ve takipli olduğundan bölge insanımız ortalama ayda bir bu illere seyahat ederek bu hekimlere ulaşabiliyorlardı. Romatoloji uzmanının Samsun'a kazandırılması ile ilimizden bin bir zorluklarla büyük şehirlere giden hastalar artık gitmeyecekleri gibi bölgemizin diğer illerinden de hastalar Samsun'a gelerek tedavi ve takiplerini burada yaptıracaklardır" dedi.

Samsun'a romatoloji uzmanı getirerek Samsun'u sağlık kenti yapma idealine bir adım daha yaklaştıklarını düşündüklerini ifade eden Köksal Holoğlu, "Romatoloji uzmanı sayesinde çevre illerden şehrimize günü birlik ciddi hasta talebi oluşacaktır. Romatoloji hastaları ayaktan muayene, teşhis ve tedavi süreçlerinde gerekirse hastanemizde yatırılarak da takip edilebileceklerdir. Ayrıca, bu hastalığın gerektirdiği tüm tetkik ve laboratuvar işlemlerinin yapılabileceği donanım hastanemizde hazırlanmıştır. SGK mensubu hastalarımız sadece TC kimlik numaralarıyla hastanemize müracaat edebilecekler. Romatoloji polikliniğimiz saat 09.00-19.00 saatleri arasında açık olacak. Samsun ve çevre illerden gelen hastalarımız 0362 444 2387 nolu hattımızı arayarak randevu alabilirler" diye konuştu.

Ankara'dan Samsun'a gelerek sağlık hizmeti vermeye başlayan Romatoloji ve Dahiliye Uzmanı Dr. Orhan Eren, romatolojik hastalıkları söyle sıraladı: "Romatoid artrit, ankilozan spondilit, lupus ve diğer kollagen doku hastalıkları, gut ve sedef hastalığı artritleri, behçet artriti ve ailesel Akdeniz ateşi artritleri."

ROMATEM'DEN SAĞLIK ATAĞI
ROMATEM'DEN SAĞLIK ATAĞI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2010 Pazartesi 16:46:00
Güncelleme :25 Ekim 2010 Pazartesi 16:51:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?