6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Ruh hastalarına müzikle terapi

Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi 3. Bahar Şenliği kapsamında hastanede tedavi gören hastalara yönelik eğlence düzenledi.

Hastaların rehabilitasyonuna katkı sağlamak, sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında 3 yıldır geleneksel olarak yapılan Bahar Şenliği, Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi bahçesinde gerçekleştirildi.

Panayır havasında geçen şenlikte yıl boyunca hastane bünyesinde hastaların yaptığı el sanatları ürünleri sergilendi ve satışa sunuldu. Kurulan gıda reyonunda hastalara ve davetlilere dürüm, ayran gibi yiyecekler ikram edildi. Yaklaşık 230 hastası bulunan ve sağlık durumu el verdiğini için şenliğe katılan 100 hasta, sağlık görevlilerinin gözetiminde müzikli eğlenceye başladı.

İlk önce 18 kişilik ekipten oluşan ve hastane çalışanları ile hastalardan oluşan Türk Sanat Müziği Korosu konser verdi. Performansıyla dikkat çeken koro üyeleri, solo bölümünde hünerlerini gösterdi. Yerel sanatçı İlyas Çavdar'ın sahne almasının ardından hastalar ve hastane personeli Karadeniz müziği eşliğinde doyasıya eğlendi.

Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Osman Salış, her yıl geleneksel olarak şenliklerini düzenlediklerini, bunun hastaların moral ve motivasyonuna iyi geldiğini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 20:18:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?