6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Ruh Sağlığı Hastanesi'nde yangın

Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde çıkan yangın korku ve paniğe sebep oldu.


Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nin C blok 2. kat özel 1 nolu kapalı erkek koğuşundaki iki yataklı odada bugün saat 14.00 sıralarında yangın çıktı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri yangını kısa sürede müdahale ederek büyümeden söndürdü. Yangının, S.D. adlı hastanın yatağı tutuşturması sonucu çıktığı iddia edildi. Söz konusu hastanın Yaşar Doğu Yetiştirme Yurdu'nda kaldığı ve daha önce burada da yangın çıkardığı öğrenildi.


Hastanenin yandığı haberi üzerine olay yerine giden basın mensupları, özel güvenlik görevlilerinin engeli ile karşılaştı. Hastanenin bahçe giriş kapısından basın mensuplarını içeri almayıp, duvardaki hastane yazısının çekilmesine bile izin vermeyen güvenlik görevlileri, basın mensuplarıyla tartıştı. Tartışmayı polis yatıştırırken, güvenlik görevlilerin davranışı, olayları izleyen vatandaşların tepkisine sebep oldu. Hastane yetkilileri ise basın mensuplarıyla görüşmekten kaçındı. Yangın ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.
Öte yandan, aynı hastanede 7 Eylül 2007 tarihinde, tedavi gören bir mahkum perdeyi tutuşturarak kendisinin yanarak ölümüne, hastanedeki servislerin de kullanılmaz hale gelmesine sebep olmuştu.

İha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 16:43:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?