2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Ruhsal dengesi yerindeymiş!

Samsun'da, kendisinden ayrılmak isteyen ve baba evine giden karısını silahla vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan şahsa 'paranoit' teşhisi konulmasına rağmen, sevk edildiği Adli Tıp Kurumu tarafından akıllı olduğu ve cezai ehliyetinin tam olduğu belirtildi.


Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, evini terk ederek baba evine giden eşi Beyhan K.'yı (29) tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Sadık K.'nin (40) yargılanmasına devam edildi. Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde muayene olan Sadık K.'ya paranoit (Temelinde kuşkulanma ve kuşku sanrıları ve hezeyan olan bir grup ruhsal bozukluk) teşhisi konulmasına rağmen sevk edildiği İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporda akıllı olduğu ve cezai ehliyetinin tam olduğu
belirtildi.


Kendisinin uzun yıllar Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gördüğünü ifade eden Sadık K., "İşim gereği il dışına çıkıp döndüğümde eşimi birileri ile telefonla görüşürken yakalıyordum. Kendisine 'kimle konuşuyorsun?' diye sorduğumda bana, 'hovardamla, dostumla konuşuyorum' diyerek şakayla karışık söylüyordu. Eşimin bu tür yanlış tavırları yüzünden boşanmaya karar verdim. Babasının evine gittiğinde paraya ihtiyacım vardı. Kızlarımız için aldığımız altın bilezikleri bozdurmak içinkuyumcuya gittiğimde bunların sahte olduğu ortaya çıktı. Eşim altınları sahtesi ile değiştirmişti. Olay günü babasının evine gidip altınları sorduğumda bana, 'bozdurdum ve dostumla yedim' diye cevap verdi. Yüzüme tükürüp hakaret edip bana tokat atınca kendimi kaybedip cinnet geçirdim. Ne yaptığımı bilmiyorum" dedi.


İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelen rapora rağmen mahkeme heyeti Sadık K.'nın yeniden adli dengesi ile ilgili rapor alınması için 4. İhtisas Kurulu'na sevk etti.
Kadıköy Mahallesi Kadı Caddesi'nde 10.07.2008 tarihinde meydana gelen olayda, ailevi nedenlerden dolayı eşinden ayrılmak istediği iddia edilen 4 çocuk annesi Beyhan K., babası Yahya T.'nin evinde eşinin silahlı saldırısına uğrayarak hayatını kaybetmişti.
 

İha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 16:37:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?