2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Ruhsattaki yanlışlık iş yeri kapattı

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde 300 bin TL'lik bir yatırımla açılan bir spor ve sağlıklı yaşam merkezi, ruhsattaki yanlışlık yüzünde belediye tarafından kapatıldı.
Gençlik Caddesi'nde 2.5 ay önce açılışı yapılan "Baturay Tıp Sağlık Estetik Özel Eğitim Hizmetleri Ticaret Ltd. Şti." unvanlı "Baturay Optik Shapes Kozmetik, Kuaför Fitness Güzellik Salonu", Mart ayında aldıkları ruhsattaki yanlışlık yüzünden zabıta tarafından süresiz mühürlendi. İş yeri sahibi Dr. Gülten Erdem Ünlü, belediye tarafından verilen ruhsatnamede "Baturay Tıp Merkezi" ibaresinin yanlışlıkla yazıldığını, iş yerinin "Shapes ve Baturay Optik" unvanlı olduğunu, şirkete bağlı işletmeler olduğunusöyledi. Gülten Erdem Ünlü, "Bu kapatma işlemi yasal değildir. Yapılan yanlışlığın bir an önce düzeltilmesini istiyoruz. İş yerimizde sigortalı olarak 5 kişi çalışıyor, şimdi onlarda işsiz kaldı" dedi.


Kapatılan iş yerlerinin camlarına "Belediye Başkanı Tarafından Kapatılmış" yazısı yazan iş yeri sahibi Dr. Gülten Erdem Ünlü, şunları söyledi: "Burayı tıp merkezi olarak açmadık, böyle bir iddiamız da yok. Zabıta memurunun yanlış yazması üzerine iş yerimiz kapatıldı. Tüm evraklarım tamam. Ticaret Odası'na Şubat ayında resmi olarak kayıt yaptırdık. Optik bölümünün ruhsatını İl Sağlık Müdürlüğü'nden aldık. Evraklarımız tam olmasa Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşma yapamazdık. Bir yanlışımız varsa bunu bize bildirebilirlerdi. Buraya 300 bin TL'lik bir yatırım yaptık. Bizim ticari itibarımız ne olacak" diye konuştu.


Vezirköprü Belediye Başkanı İ.Sadık Edis, konunun muhatabının zabıta müdürlüğü olduğunu söyledi. Vezirköprü Belediyesi Zabıta Müdürü Yıldız Altınel ise problemin ruhsat verilirken görevlinin yapmış olduğu hatadan kaynaklandığını, konunun düzelmesi için çalıştıklarını açıkladı.

iha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 21:51:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?