2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Rüşvet iddialarına cevap

Samsun İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Aydın Sarıyıldız, aralarında kirli yanlış insan istemediklerini, iddia edilen rüşvet olayının tüm çalışanlara mal edilmemesi gerektiğini, rüşvet alanın da verenin de suçlu olduğunu söyledi.


İl Genel Meclisi eylül ayı 2. bileşimi Meclis Başkanı Mustafa Karakurt, başkanlığında gerçekleştirildi. Dört gündem maddesinin ele alındığı toplantıda Kavak ve Vezirköprü ilçelerine bağlı bazı köylerdeki köy yerleşik alanı ve civarının tespiti hakkında İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporları okunarak kabul edildi.


Gündem dışı görüşmelerde, geçen günlerde Salıpazarı Tarla köyünde yürütülen bir yol çalışması sırasında, bir kepçe operatörüne rüşvet verildiği, bazı kepçe ve dozer operatörlerinin köylülerden rüşvet istediği yönündeki iddialarla ilgili Samsun İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Aydın Sarıyıldız, meclise bilgi verdi.

SORUŞTURMA AÇILDI
Geçen hafta cuma günü Tarla köyünde çalışma yapıldığını, cumartesi günü yetkisiz bir personelin yetki kullanarak özel bir çalışma için personel görevlendirdiğinin tespit edildiğini belirten Sarıyıldız, iddialarda bulunan şahsın evinin önünün açılması için 100 TL ücret istendiği ve verildiği iddialarıyla ilgili hukuk müşavirliğine talimat verilerek soruşturma başlatıldığını söyledi.


Yaşanan olaydan büyük bir rahatsızlık duyduklarını, münferit olayın kendilerini derinden yaraladığını ifade eden Sarıyıldız, "Cumartesi günü mesai dışı çalışan bir personel ile yaşanan olay. Devletin fazla çalıştırdığı personelin ücretini verecek parası ve gücü de vardır. Devlet, milletten şu pozisyondan daha güçlüdür. 400 bin TL, fazla mesai ücretlerinin ödenmesi gibi sosyal haklara para ayrıldı. Burada özel bir iş yaptırılmak istenmiş. Devletin çalışanı ücretini sadece devletten alması gerekir. Kimse haddini ve yetkisini aşmamalıdır. Kimin kirli talepleri oluyorsa bizlere ulaşsınlar. Biz aramızda kirli yanlış insan istemiyoruz. Burada hiçbirimiz yanlışın yanında durmayacağız. Bedelinin ödemesi kadar doğal bir şey yok. Olay yüzlerce personelin olduğu kurumda genele de mal edilmemelidir. O insanlar canla başla çalışmaktadır. Hiç kimse para alışverişine girmesin. Talep eden de olursa bize bildirsin. Alan da veren de suçludur" dedi.

ŞAHİN İTİRAZINI SÜRDÜRDÜ
Ayvacık ilçesinde geçen dönem meclis üyesi olan bir üyenin akrabasının evinin ve arsanın Eynel Köprüsü yolu üzerinde engel oluşturduğu gerekçesi sunularak rant için devlet tarafından alınmaya çalışıldığı yönündeki iddiaları değerlendiren Sarıyıldız, büyük bir yatırımın yolu üzerinde bulunan evin trafiği etkilediğini, komisyonun yapacağı gerekli incelemenin ardından kararı meclisin vereceğini kaydetti


Konuyla ilgili söz alan CHP Grup Başkan Vekili İsmet Şahin, Eynel Köprüsü'nün yapımı sırasında, köprünün mevcut yerinde olması için ısrar edildiğini, hatta maddi ve manevi katkı sağlanacağının geçen dönem bazı meclis üyeleri tarafından dile getirildiğini hatırlattı.
Kendilerinin barajı daha kısa mesafeden geçecek, bölgeyi kapsayacak yerler varken, neden şuan yapıldığı noktada ısrar edildiği konusunu dile getirdiklerini, duruma şüpheli baktıklarını, geçen dönem İl Genel Meclisi üyesi olan bir kişinin akrabasının arsa ve evinin ise şuan devlet tarafından alınmak istenmesine anlam veremediklerini ifade eden Şahin, "Yol orada işliyor. Otoban mı işleteceğiz? 'Taşları, kayalar satın alınsın' diye teklif geliyor. Bunun altında ne aramak lazım. Binanın ve arsanın alınmasını uygun görmüyorum" diye konuştu.
Toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesi sırasında usul hatası yapılmaması konusunda da uyarılar geldi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 20:46:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?