4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Rüşvet iddiasıyla tutuklanan öğretmen yargı önünde

Samsun'da dersten geçirmek şartıyla öğrencisinden cep telefonu aldığı iddiasıyla tutuklanan matematik öğretmeninin yargılanmasına başlandı.
Edinilen bilgiye göre olay, yaklaşık bir ay önce meydana geldi. Namık Kemal Lisesi son sınıf öğrencisi 18 yaşındaki V.H.Ö. (Volkan Hüseyin Özkökçü), Matematik Öğretmeni Ömer Emirza'nın (49) kendisinden sınıfı geçirmek şartıyla cep telefonu istediğini ailesine bildirdi. Öğrencinin ailesinin olayı polise bildirilmesi üzerine V.H.Ö, cep telefonunu öğretmene verirken polis suçüstü yaptı. Gözaltına alınan matematik öğretmeni Ömer Emirza, sorgulamasının ardından tutuklandı. Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın ilk duruşmasında, hakkında rüşvet almak suçundan dava açılan Ömer Emirza, hakim karşısına çıktı. Tutuklu olarak yargılanan öğretmen Emirza, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Ömer Emirza, "25 yıllık öğretmenim. Böyle bir olayı yapmam mümkün değil. Ben fakir öğrencilere yardım ediyorum. Öğrencim V.H.Ö.'de bana fakir öğrencilere yardım edersin' diyerek cep telefonunu verdi. Ben suçsuzum" dedi.
Duruşmada şahit olarak dinlenen Reşat Kabadayı ise öğrencinin öğretmene cep telefonunu verdiği sırada kendisinin de orada olduğunu belirterek, "Öğretmenim bu cep telefonunu al ve fakir öğrencilere yardım et" dediğini söyledi. Liseli öğrenci duruşmaya katılmazken, mahkeme V.H.Ö.'nin ifadesinin alınması için ertelendi.
iha-samsun
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2004 Cuma 15:32:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?