4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Rüzgar türbini OMÜ'ye verildi

RÜZGAR TÜRBİNİ OMÜ'YE VERİLDİ

Tekkeköy'de Asarağaç Piknik ve Mesire Alanı içerisine Belediye Başkanı Hayati Tekin tarafından yaptırılan rüzgar türbini Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin kullanımı için OMÜ'ye verildi.

23 Kasım tarihinde yerinden sökülen rüzgar türbini Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü'nde öğrenim gören öğrencilerin eğitimi için Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin tarafından üniversiteye verildi. Eğitime büyük önem verdiğini belirten Belediye Başkanı Hayati Tekin, "İlimizde ve ülkemizde yenilenebilen enerji kaynaklarının kullanılmasıyla çevrenin ve havanın kirlenmesi engellenmiş olacak, gerekli olan elektrik enerjisi yenilenebilen çevre dostu enerji kaynaklarından sağlanmış olacak" dedi.

Çevre dostu enerji kaynakları yönünde üniversitenin çalışmalarına devam etmesi gerektiğini belirten Başkan Tekin, "OMÜ'deki öğrencilerin uygulamalı olarak yapacakları çalışmalarda kullanacakları rüzgar türbini öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin çalışmalarına bir nebze katkı sağlarsa bundan çok memnun olurum" diye konuştu.

RÜZGAR TÜRBİNİ OMÜ'YE VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2010 Perşembe 16:51:01
Güncelleme :30 Aralık 2010 Perşembe 16:57:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?