19
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Şafak baskını

Samsun'un İlkadım Belediyesi Zabıta ekipleri, Belediye Başkanı Erdoğan Tok öncülüğünde sabaha karşı fırınlara şok baskın düzenledi.

İlkadım Belediyesi Zabıta ekiplerinin Belediye Başkanı Erdoğan Tok öncülüğünde gece saat 04.30 sıralarında gerçekleştirdiği denetimlerde, beldedeki 28 fırın kontrol edildi. Hijyen ve ruhsat ile gramaj kontrolü yapılan denetimlerde, 2 fırın hijyen kurallarına uymadığı gerekçesiyle hakkında suç zabtı tutularak encümene havale edildi. Fırınların genel durumlarının ise iyi olduğu gözlendi. Zabıta ekipleriyle birlikte denetimlere katılan Başkan Tok, fırınlarda çalışanları temizlik kontrolünden geçirdi. Ekmek yapılırken kullanılan malzemeleri de tek tek inceleyen Tok, halkın sağlığı konusunda fırın ve gıda denetimlerine önem verdiklerini kaydetti.

Erdoğan Tok, "Halkın sağlığıyla oynamaya kimsenin hakkı yok, buna müsaademiz olamaz. 5272 sayılı kanunun 15. maddesi uyarınca, gayri sıhhi müesseselere yaptığımız denetimlerimizi belli aralıklarla sürdürüyoruz. Beldemizdeki fırınlarımızın genel durumlarının iyi olması bizi memnun etti. Ancak denetimlerimiz devam edecektir. Bildiğiniz gibi mavi bayrak uygulamasıyla Tarım İl Müdürlüğü ile birlikte beldemiz içindeki tüm gıda satış ve üretim yerlerini denetliyoruz. İlkadım Belediyesi olarak bu konuya ayrı bir hassasiyet gösteriyoruz" dedi.

Yayın Tarihi : 28 Kasım 2005 Pazartesi 14:17:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?