2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Sağanak yağış altında gezi

Samsun'da, Profesyonel Turist Rehberliği Kursu'na katılan kursiyerin il gezisi sağanak yağış altında yapıldı.


Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Türkiye genelinde 4 ilde açılan 'Profesyonel Turist Rehberliği Kursları'ndan birinin Samsun'da açılmasıyla birlikte kursa katılan 40 kişi il gezisi yaptı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen gezi, sağanak yağış altında gerçekleştirildi. Geziye, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Şakir Akkaya, kurs öğretmenleri ve kursiyerler katıldı.

Geziyi yağış altında yapmak istemediklerini dile getiren Akkaya, "Yaklaşık 1 haftadır güneşli olan hava bugün yerini yağışa bıraktı. Önceden planlamıştı, kursiyerlerimiz istediği içinde iptal etmek istemedik. Gezideki amacımız, çoğunun çeşitli illerden gelen kursiyere ilimizin tarihi güzelliklerini en iyi şekilde gösterme ve tanıtmaktır" dedi. Şakir Akkaya, kendilerine gezide katkı sağlayan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a teşekkür etti.


Profesyonel Turist Rehberliği Kursu'na katılanlar gezide sırasıyla Tekkeköy Mağaraları, Bandırma Vapuru, sahil gezisi, Batıpark, Amazon Heykeli ve mezar odaları ile Amisos Tepesi'ni gezdi.

İha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2009 Cumartesi 16:15:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?