6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Sağlık çalışanlarından protesto

Samsun'da sağlık çalışanları yaptıkları eylemle terör saldırılarını protesto etti.


Gazi Devlet Hastanesi sağlık çalışanları hastane bahçesinde terörü kınayan basın açıklaması yaptı. Samsun Tabip Odası öncülüğünde düzenlenen basın açıklamasında, Aktütün Karakolu ve Diyarbakır'da polis okulu aracına yapılan terör saldırıları kınandı. Sağlık çalışanları adına basın açıklamasını Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Cem Şahan okudu. Cem Şahan, hangi nedenle olursa olsun ya da kim tarafından başvuruluşmuş olursa olsun şiddetin reddedilmesi ve toplumda oluşturduğu korku ve paniğin önlenmesinin öncelikli olduğunu düşündüklerini söyledi.

Şahan, "Patlayan bombaların gencecik yaşlarında sevenlerinden koparılan onlarca askerimizin acısı, toplumsal vicdanımızda onarılması güç yaralar açıyor.
Türkiye'de bugüne kadar yaşanan saldırı ve şiddet eylemlerinin, bu ülkeye acıdan başka bir şey getirmediğinin anlaşılacağına dair umutlarımızı koruyoruz. Toplumsal gerilimin yaşandığı bir dönemde, bu tür saldırıların, yüce değer olarak kabul ettiğimiz yaşam hakkını ortadan kaldırmanın yanı sıra, demokrasiyi ve hukuk devletini de tehdit eder bir nitelik taşımaktadır" dedi.


Şahan, saldırıda hayatını kaybeden şehitlerin yakınlarının acılarını paylaştıklarını, yaralılara acil şifalar dilediklerini sözlerine ekledi.
Sağlık çalışanları, basın açılamasının ardından alkışlarla terörü protesto etti

İha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 15:13:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?