2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Sağlık karnesi tarih oluyor

Yeni çıkan yasaya göre, 1 Ekim 2008 tarihinden sonra işe başlayan memurların muayenelerde sağlık karnesinin kullanmayacağı, sadece sevk kağıdı ile muayene olacağı müjdesi verildi.

5510 sayılı kanunun 4. maddesinin birinci fıkrasının c bedine göre, 1 Ekim 2008 tarihinden itibaren işe başlayan memurların ve bakmakla yükümlü olduğu kimselerin sağlık hak ile ilgili yasa yürürlüğe girerek resmi gazetede yayımlandı.

01 Ekim 2008 tarihinden sonra işe giren memurlara kurumlarının sağlık karnesi düzenlemeyeceğini dile getiren Memur Sen Konfederasyonu'na bağlı Büro Memur-Sen Samsun Şube Başkanı Fevzi Gül, "Memurlar aile nüfus kaydı ile bakmakla mükellef oldukları ailesinin tüm kaydı, bulundukları illerde Sosyal Güvenlik Kurumu'na şahsen müracaat edip, kayıt yaptıracaklar. Bununla birlikte 1 Ekim 2008 tarihinden sonra memur olanlar sağlık karnesi kullanmayacaklardır. Çalışan memurlar doktora hasta sevk kağıdı ile gidecekler ve doktorun yazdığı reçete ile eczaneden ilaçlarını alacaklar. Bakmakla yükümlü olduğu yakınları ise sevk almadan direkt gidecek. Muayene ve tedavi yardımları Genel Sağlık Sigortası işlemleri yönetmeliği çerçevesinde ve Sosyal Güvenlik Kurumu sağlık uygulama tebliğinin 3. kanunun 60. maddesinde belirtilen genel sağlık sigortası kapsamında alınan sigortalı ve bakmakla yükümlü olduğu kimselerde olduğu gibi yapılmaktadır" dedi.

Bu yasanın ilerleyen günlerde tüm memurları kapsayıcı yönünde çalışmaları yakından takip ettiklerini belirten Gül, memurların sadece sevk kağıdı ile muayene olmalarını merakla beklediklerini ifade etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 15:46:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?