5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Sağlık ordusuna yeni neferler

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Amasya Sağlık Yüksekokulu'nda eğitim gören hemşire adayları, mezuniyet belgelerini aldı.
 
Vali Celaleddin Lekesiz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Esenyel, Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Tahsin Keçeligil, Prof. Dr. Metin Yavuz, Emniyet Müdürü Mustafa Demirok ve öğrenci velilerinin katıldığı mezuniyet töreninde okul birincisi olan Elif Keten, mezuniyet belgesini Vali Celalieddin Lekesiz'in elinden alırken, okul şeref kütüğüne de adının yazılı olduğu isimliği çaktı. 

35 hemşirenin mezun olduğu törende, sağlık sektöründeki değişikliklerin sağlık personelin eğitim düzeyinin yükseltilmesinin ve daha donanımlı hemşireler yetiştirilmesini zorunlu kıldığını belirten Prof. Dr. Hasan Tahsin Keçeligil, "Amasya Sağlık Yüksekokulu'ndaki 4 yıllık eğitiminiz boyunca çeşitli uygulamalı dersler aldınız. Edindiğiniz bilgileri meslek hayatınızda ilerletmek mecburiyetinde olduğunuzu unutmayınız. Daima yeni bilgiler edinmek için çalışmalı, çağdaş teknoloji ve hizmetlerin dışında kalmamalısınız" dedi. 

Öğrencilere, Amasya Tamimi'nin yayınlandığı Amasya'da bulunan bir yüksekokulu bitirmekle gurur duymaları gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Keçeligil, anne ve babalara seslenerek, "Çocuklarınızın bu yorucu eğitimi boyunca onların yanında bulundunuz. Bugün burada okullarını başarıyla bitiren çocuklarınızla gurur duyabilirsiniz" diye konuştu. 

Mezuniyet belgelerini alan öğrenciler, hep birlikte keplerini havaya fırlattı. 
.
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2006 Pazartesi 16:11:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?