2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Sağlık personeline eğitim

Samsun'da sağlık personelinin kalitesinin arıtılması amacıyla hizmet içi eğitim başlatıldı.


İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şubesi'nin sağlık personelinin verimli, kaliteli ve etkili hizmet vermelerine yönelik 60 saat sürecek sertifikasyonlu eğitici eğitimi başladı. OMÜ Eğitim Fakültesi'nin katkılarıyla Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde gerçekleştirilen eğitim açılışında konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, az masraf ile çok verim elde etmek, yerinde eğitim ve zamanın iyi değerlendirilmesi, bilgili personel ile kaliteli hizmet sunumu amacıyla çeşitli zamanlarda eğitimler düzenlendiğini söyledi.


Sertifikalı formasyon eğitiminde eğitim bilimleri, iletişim becerileri, ergenlik psikolojisi, öğretim teknikleri, ölçme ve değerlendirme, kişiler arası sorun çözme, çocuk ve yetişkin psikolojisi gibi eğitimlerin verileceğini belirten Kasapoğlu, ilk etapta 87 personelin eğitime alındığını kaydetti.


OMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtman Ersanlı, yeni bilgi ve becerilerin katılmasının önemine değinerek, sağlık sektöründe hizmet veren personellerin daha çok dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

İha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 18:26:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?