2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Sağlık personeline KKKA eğitimi

Hastadan bulaşan KKKA virüsünden bir sağlık görevlisinin hayatını kaybettiği OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde sağlık personeline KKKA hastalığı hakkında eğitim verildi.


Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde sağlık çalışanları için Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı hakkında alınacak tedbirler üzerine eğitim toplantısı düzenlendi. OMÜ Tıp Fakültesi Pembe Salon'da, OMÜ Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik ve Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu ve Prof. Dr. Esra Tanyel tarafından verilen eğitim toplantısına hemşireler, teknikerler ve personel katıldı. Eğitim toplantısında sağlık çalışanlarına KKKA hastalığı hakkında bilgiler, hastalıktan korunma yöntemleri ve hastanelerde alınması gereken önlemler anlatıldı. Özellikle kanla temas riski olan sağlık personelinin eldiven giymesi, yaralanmamaları konusunda özen göstermeleri, enjektör kapaklarının tekrar yerine takılmaya çalışılmaması ve kullanılan enjektörlerin hastalık amacıyla hazırlanmış toplama kaplarına atılması konuları üzerinde duruldu.

OMÜ Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik ve Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, KKKA hastalığının bölgede birkaç yıldır süren çok önemli bir hastalık olduğunu, OMÜ Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları servisine genellikle ağır ve komplike vakalarının başka sağlık kuruluşlarından sevk edildiğini söyledi. Leblebicioğlu, "Bu tür hastalıklarda zaman kaybedilememesi, izlem ve tedavinin hemen başlatılması için önem arz etmektedir.

Aynı zamanda sağlık personelinin hastaya müdahale sırasında dikkat etmesi gereken durumlar var. KKKA hastalığı ve bu tür hastalıklarda sağlık personelinin yapması gereken önemli durumları kendilerine aktarmaya çalıştık. Bu tür durumların devamlı yaşanacağı sebebiyle eğitimlerimiz sürekli bir şekilde devam edecek" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 08:35:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?