6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Sağlık-Sen YÖK kararına ne diyor?

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) 'sağlık kurumları işletmeciliği' mezunlarının sağlık hizmetlerinde 'üst öğrenim' sayılması yönünde olumlu karar vermesi, sağlık mensuplarını sevindirdi.

Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Samsun Şubesi Başkan Yardımcısı İlhan Öksüz, Sağlık-Sen'in, sağlık kurumları işletmeciliği mezunlarının sağlık hizmetlerinde üst öğrenim sayılması yönündeki talebinin YÖK Genel Kurulu'nun verdiği olumlu kararla neticelendiğini söyledi.

Sağlık-Sen olarak olumsuz karar alınması üzerine daha önce Danıştay'a dava açıldığını hatırlatan Öksüz, "Sağlık-Sen, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na AÖF Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı'nın sağlık programları bölümü bünyesine alınması, sağlık ve yardımcı sağlık hizmetlerinde çalışanlarla ilgili bir üst öğrenim olarak değerlendirilmesi konusunda yazılı olarak müracaat etti. Müracaatı değerlendiren YÖK Genel Kurulu olumlu karar vererek sağlık kurumları işletmeciliği mezunlarının mağduriyetini giderilmiştir" dedi.

Öksüz, sendikalarının sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında ilkeli, yapıcı, kararlı, tartışmalardan uzak tutum ve tavrıyla, çalışanlarının hak ile taleplerini ön planda tutmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 13:58:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?