2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Sağlık TIR'ı Samsun'da

Türk Androloji Derneği'nin Bayer Türk'ün desteğiyle hayata geçirdiği, "Erkek Erkeğe Sağlık Konuşuyoruz Projesi" kapsamında hazırlanan 'Sağlık TIRI' Samsun'a geldi.


Türk Androloji Derneği tarafından, Levitra'nın üreticisi Bayer Erkek Sağlığı'nın desteği ile gerçekleştirilecek bilinçlendirme projesi kapsamında, Türkiye içinde 10 bin kilometrenin üzerinde yol kat edilerek 40 ilden geçiliyor. İstanbul, İzmir, Denizli, Konya, Antalya, Gaziantep, Şanlıurfa, Kayseri, Adana, Nevşehir, Trabzon, Rize, Giresun, ve Ordu'da 35 binin üzerinde erkeğe ücretsiz şeker, tansiyon, yağ kitle indeksi taraması gerçekleştiren Sağlık TIRI Samsun'a geldi. Erkeklere ücretsiz şeker, tansiyon
ve yağ kütle oranı ölçümünü yapacak olan, Erkek Sağlığı Projesi'nin tanıtılması amacıyla Vidinli Otel'de basın toplantısı düzenlendi. Türk Androloji Derneği ve Bayer Türk yetkililerinin katıldığı toplantıya, Spor Yazarı Ümit Aktan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Aşçı ve çok sayıda basın mensubu katıldı.


Toplantıda konuşan Prof. Dr. Ramazan Aşçı, "Bu projemizde erkekleri sertleşme sorunu için risk faktörü olan hastalıklar açısından tarama amacıyla iş yerlerinde, hafta sonları maçlarda, TIR parklarında ve hatta kahvede bulmayı ve kendilerinin obezite ve metabolik sendrom açısından bel çevresi ölçülmesi, şeker hastalığı açısından kan şekeri tahlilin yapılması ve yüksek tansiyon açısından tansiyonlarının ölçülmesi planlandı. Ülkemizde diyabet hastası görülme oranı yüzde 8 olarak ölçülüyor. Doktorlar tarafından dikkat çekilen nokta ise diyabet, hipertansiyon ve sertleşme sorunu arasındaki ilişki. Sertleşme sorunu yaşayan insanlarda şeker ve hipertansiyon rahatsızlığı ve bunun yanında şeker ve tansiyon hastalarında ise ileriki dönemde sertleşme sorunu görülüyor. Bu doğrultuda araştırma geliştirme çalışmalarına devam eden Bayer İlaç Firması sertleşme problemine yönelik geliştirdiği Levitra ile diyabet, hipertansiyon ve yüksek kolesterol hastalarında cinsel hayat kalitesini artırmaktadır" dedi.
Cinsel problemlerin başka sağlık sorunları ile birlikte gün yüzüne çıktığına dikkat çeken Spor Yazarı Ümit Aktan, ''Eğer bir erkek cinsel fonksiyon bozukluğu yaşıyorsa, mutlaka vücudunun başka bir yerinde de sorun vardır. Tansiyon, şeker, obezite, bel çevresi ölçüsü gibi dolaşım sisteminden kaynaklanan bazı problemler, cinsel organ üzerinde de mutlaka etkilidir. Bu durum cinsel fonksiyon rahatsızlıklarına yol açabilmektedir'' diye konuştu.


Bayer Ürün Müdürü Sinan Aktan ise Türkiye'de bir ilke imza attıklarını ve amaçlarının erkeklere cinsel sağlık konusunda çok önemli mesajlar vermek olduğunu açıkladı.
Sağlık TIRI Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Çok sayıda vatandaşın ücretsiz şeker, tansiyon ve yağ kütle oranı ölçümü yapıldı. TIR'ın, 10-12 Nisan tarihlerinde Samsun'da ölçüm yapacağı bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 13:13:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bünyamin D. IP: 78.178.213.xxx Tarih : 12.04.2009 20:20:18

Bende bir diyabet hastası olarak sertleşme problemimi Bayer'in ürettiği levitra ile giderdim. Levitrahem güvenli hem etkili. Ayrıca böyle bir girişimde bulundukları için emeği geçen herkeze çok teşekkürler....