6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Sağlıklı beslenme anlatıldı

Ramazanda sağlıklı beslenmek için yağlı ve kızartma türü yiyeceklerden uzak durulması gerektiği bildirildi.


Canik Belediyesi'nce 29 Mayıs Fatih Parkı'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısında Canik Sağlık Grup Başkanlığı'ndan Mustafa Kocaoğlu ve Türkan Sarı, ramazanda sağlıklı beslenme konusunda katılımcılara bilgi verdi.

Sağlıklı beslenme konusunda yağlı ve kızartma türü yiyeceklerden kesinlikle uzak durulması gerektiğini belirten Mustafa Kocaoğlu, ramazan ayında hatalı beslenmeler neticesinde ciddi rahatsızlıkların meydana gelebileceğini, bu yüzden insanların kesinlikle sağlıklı beslenmesi gerektiğini söyledi. Kocaoğlu, "Ramazan ayında insanlar 14-15 saat aç kalıyor. Bu nedenle sağlıklı beslenme şart. Sağlıksız beslenen insanlarda halsizlik, tansiyon düşmesi ve depresyon gibi ciddi rahatsızlıklar görülebilir. Oruç tutan insanlar mutlaka sahura kalkmalı, hafif, posalı ve sebze ağırlıklı besinler tüketmeli" dedi.


Ramazanda iftar ve sahurun önemine değinen Kocaoğlu, "Ramazanla birlikte insanların beslenme şekli ve öğün sayısı değişmekte. Üç öğün olan beslenme şekli iki öğüne düşerken, kırmızı et, ekmek, pilav, makarna ve tatlı-börek tüketimi artıyor. Buna paralel olarak sebze, meyve ve beyaz et tüketimi azalıyor. Bu nedenle insanlar ileride önemli sağlık problemleri ile karşılaşmamaları için beslenmelerine çok dikkat etmeli. Oruç tutan herkes mutlaka erken kahvaltı olarak nitelendirdiğimiz sahura kalkmalı. Akşam yemeğini ise belli aralıklarla sindirerek yemeli. Akşam yemeği sindirilerek yenilmediği takdirde mide
yorulur ve kalp krizlerine kadar varan sağlık problemleri ile karşılaşılabilir" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 15:39:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?