6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Sağlıklı Beslenme bilgi yarışması

Samsun'da düzenlenen "Sağlıklı Besleme Bilgi Yarışması"nda İlyasköy Türk-İş İlköğretim Okulu birinci oldu.


İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen sağlıklı beslenme konulu bilgi yarışmasının finali Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi. Yarışmada finale İlkadım İlyasköy Türk-İş İlköğretim Okulu,

Yakakent 100. Yıl YİBO ve Canik Kocatepe İlköğretim Okulu kaldı. 15 soru yöneltilen öğrenciler kıyasıya yarıştı. Yarışma sonucunda 120 puanla İlkadım İlyasköy Türk-İş İlköğretim Okulu 1. olurken, 110 puanla Canik Kocatepe İlköğretim Okulu 2.liği, 90 puanla Yakakent 100. Yıl YİBO 3.lüğü elde etti. Öğrencilere ve okullarına dizüstü bilgisayar, kamera, televizyon ve kitap hediye edildi.


Yarışmada konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, sağlıklı nesillerin yetişmesi için özellikle gençlerin, sağlıklı beslenme konusunda bilgi sahibi olmaları gerektiğini söyledi. İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Nas ise öğrencilerin başarılı bir performans sergileyerek sağlık bilgilerinin yüksek düzeyde olduğunu gösterdiklerini kaydetti.


Yarışmada İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numaoğlu, İl Milli eğitim Müdür Yardımcısı Alican Usta ve İl Sağlık Müdür Yardımcısı Erdinç Özoğlu da hazır bulundu.

İha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 17:17:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?