6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Sahile balık çiftliğine ret

Samsun İl Genel Meclisi, Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun iade kararının ardından, Atakum sahiline balık çiftliği yapılmasını reddetti.

İl Genel Meclisi üyeleri, Atatürk Anıtı'na çelenk sunduktan sonra 2008 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. İl Genel Meclisi Salonu'nda, Meclis Başkanı Necati Demir başkanlığında yapılan toplantıda 21 gündem maddesi görüşüldü. Gündem maddeleri, görüşülmek üzere komisyonlara havale edildi. Toplantının önemli maddelerinden birisi olan, önce meclisin onayladığı, Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun veto ettiği Atakum sahiline balık çiftliği kurulmasıyla ilgili iade gerekçesi okundu.

Vali Güzeloğlu onaylamayarak geri iade ettiği kararda, "Samsun'un geleceğe çağdaş ölçütlerde ve gereklerde planlanmış, yaşanabilir, temiz ve çevre değerleri açısından korunmuş bir kent olarak taşınması ve yaşatılması öncelikli ödev ve sorumluluğumuz olmalıdır" ifadelerine yer verilen açıklamada, şöyle devam edildi: "Bu açıdan ilgili karar değerlendirildiğinde bu amaç ve önceliklere uyumlu olmadığı açıkça görülmektedir. Kiralanmasına karar verilen alan hem kent merkezi ve gelişim alanının içinde hem de kıyıya çok yakın ve olumsuz görüntü ve kirleticilik etkilerine açık bir konumdadır. İl genelinde birçok alanda balık yetiştiriciliği için uygun ve izin verilen alanlar bulunurken, Atakum beldesi sınırları içinde bu kiralanma işlemine izin verilmesinde kamu yararı açısından uyarlılık görülmemiştir. Bu gerekçeler ışığında anılan karar, 5302 sayılı yasanın 15. maddesi gereğince İl Genel Meclisi'nde yeniden değerlendirilmek üzere iade edilmiştir" denildi.

Yapılan oylamada, Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun iade kararı oy birliğiyle uygun görülerek, çiftlik yapılması yönündeki meclis kararı iptal edildi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2008 Çarşamba 17:12:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?