6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Şahit ifade değiştirdi

Samsun'da Doğru Yol Partisi (DYP) ile AK Parti üyeleri arasında çıkan ve 1 kişinin ölümüne, 1 kişinin de yaralanmasına sebep olan olaylara karıştığı iddiasıyla tutuklanan ve 30 yıl 10 ay hapis cezasına çarptıran şahsın yeniden yargılandığı davada şahitlerden biri ifade değiştirdi.


Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, daha önce 7 kişi hakkında iftira ve yalan yere tanıklık yapmak suçundan dava açılması üzerine bugün yeniden görülen cinayet davasıyla ilgili daha önce jandarma da ve savcılıkta ifade veren S.T., ifadesini değiştirerek, korku ve baskı altında daha önce ifade verdiğini söyledi. Can güvenliği olmadığını ve tehdit edildiğini iddia eden S.T., "Baskı altında bulunduğum için daha önce doğruları söyleyemedim. İş vaadiyle kandırıldık, tehdit edildik. Olay günü
zanlı Necati C.'nin babasını darp ediyorlardı. Bu olaya müdahale edince silah ateş aldı. Korkudan mahkemeye gelip doğruları söyleyemedik" dedi.


Zanlı Necati C. ise, "Benim babamı dövüyorlardı. Kafasını yardılar. Yasadaki indirimlerden yaralanmak istiyorum" diye konuştu. Duruşma ertelendi.
Tekkeköy İlçesi'nin Aşağı Çinik beldesinin 19 Mayıs Mahallesi'nde 23 Mart 2004 tarihinde saat 02.00 sıralarında meydana gelen olayda, DYP Aşağı Çinik Belediye Başkan Adayı Necati C.'nin yakınları, AK Parti Aşağı Çinik Belediye Başkan Adayı Halil İ.'yi destekleyen partililerin yolunu kesip çıkan olaylarda, Ali Osman Soyal (34) vurularak hayatını kaybederken, İbrahim S. (40) ile Cavit S. (52) de yaralanmıştı.

İha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 17:20:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?