4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Sahte çek çetesi çökertildi

TEFECİ TAKİBİ YAPAN POLİS SAHTE ÇEK ÇETESİNİ ÇÖKERTTİ

Samsun'da tefecilik yaptıkları iddia edilen kişileri takibe alan polis, tesadüfen sahte çek çetesini çökertti.

Edinilen bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Şube Büro Amirliği ekipleri, tefecilik yaptıkları iddia edilen baba ve 2 oğlunu takibe aldı.

Teknik takip sonucu tesadüfen sahte çek çetesi ortaya çıkartıldı. Çete fertlerinin Amasya, Sivas, Giresun ve Ordu'nun Fatsa ilçesinde sahte çeklerle çelik kapı, ahşap parke ve diğer inşaat malzemeleri satın alarak işyerlerini dolandırıp, bu malzemeleri

Samsun'da sattıkları iddia edildi. S.K. (51) ve oğulları M.K. (32) ile O.K. (32) "örgüt faaliyetleri çerçevesinde tefecilik yapmak", K.E. (28), H.B. (45), M.Ç. (32) ve M.Y. (28) ise "suç örgütü kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, sahte çek düzenlemek ve nitelikli dolandırıcılık" suçlarından gözaltına alındı. 6 aylık teknik takip sonucu gözaltına alınan şüphelilerin Samsun Emniyet Müdürlüğü'nde sorgularının devam ettiği öğrenildi.

Şüphelilerle birlikte 60 bin TL değerinde sahte çek ele geçirilirken, olayla ilgili 3 kişinin de çeşitli cezaevlerinde tutuklu bulundukları ifade edildi. Tefecilikten gözaltına alınan baba ve oğullarının sahte çek çetesiyle bir bağlantılarının bulunmadığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

TEFECİ TAKİBİ YAPAN POLİS SAHTE ÇEK ÇETESİNİ ÇÖKERTTİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2010 Çarşamba 16:37:00
Güncelleme :23 Haziran 2010 Çarşamba 23:19:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?