4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Sahte deterjancılara şok baskın

SAMSUN'DA SAHTE DETERJAN OPERASYONU

Samsun Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ile İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda sahte deterjan üretilen bir depo ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Yenidoğan Mahallesi Ayazağa Sokak 4 nolu adreste sahte deterjan imal edildiği ileri sürülen depoya yapılan şok baskında, doluma hazır bin 500 adet Calgon kutusu, paket haline getirilmemiş 16 bin adet Calgon kutusu, 410 adet büyük koli, 60 adet Kolsa Vanish Oxi sıvı deterjan ile deterjan yapımında kullanılan 96 adet mum silikon ve 7 adet silikon tabancası ele geçirildi. Ekipler, operasyon öncesi kapıları kilitli olan depoda bir şahsın olduğunu tespit etti. Zabıta ve Güvenlik Şube

Müdürlüğü ekiplerini depo önünde 1 saat beklettikten sonra kapıyı K.K. isimli şahıs açtı. Zabıta ve Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri depoya girdiklerinde gördükleri manzara karşısında şaşkına döndü. Ekipler, sahte deterjan satışının yapıldığı Rasathane Mahallesi Dr. Kamil Caddesi 86 numaralı adreste bulunan işyerinde de arama yaptı. Yapılan aramada, 84 Vanis Kosla Oxi bulundu. O.H' ye ait iş yeri hakkında ruhsatı bulunmadığından İlkadım Belediyesi Zabıta ekipleri tespit tutanağı düzenledi. Gıda ve Çevre

Kontrol Şube Müdürlüğü ile İlkadım Tarım Sağlık Merkezi ekipleri, incelemek üzere deterjanlardan numune aldı.

Yaklaşık 10 saat süren operasyonda imalathanede çalıştığını söyleyen K.K. (40) ile iş yerinde sahte deterjanları sattığı tespit edilen O.H. (33) ifadeleri alınmak üzere Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Yunus Sandallı, vatandaşların deterjanlarını bildikleri, güvendikleri yerlerden almalarını, ucuza satışa sunulan deterjana itibar etmemelerini söyledi.

SAMSUN'DA SAHTE DETERJAN OPERASYONU
SAMSUN'DA SAHTE DETERJAN OPERASYONU
SAMSUN'DA SAHTE DETERJAN OPERASYONU
SAMSUN'DA SAHTE DETERJAN OPERASYONU
SAMSUN'DA SAHTE DETERJAN OPERASYONU
SAMSUN'DA SAHTE DETERJAN OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2010 Cumartesi 17:03:01
Güncelleme :16 Ekim 2010 Cumartesi 23:15:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?