5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Sahte diplomaya 2 tutuklama

Samsun'da sahte diploma hazırlanması olayıyla ilgili gözaltına alınan 6 kişiden 2'si, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. 

Edinilen bilgiye göre, çeşitli okullara ait sahte diplomaları hazırlayarak güvenlik görevlisi, sürücü belgesi ve gemi adamı belgeleri alındığı ihbarını değerlendiren Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Şube Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili olarak Ö.G. (53), Y.A. (45), F.H. (42), E.E. (28), C.Y.(40) ve M.Y.K.'yı (52) gözaltına aldı.

Yakalanan şahıslarla birlikte 3 adet plastik ve metal çeşitli okullara ait mühür, çok sayıda plastik kaşe, 2 adet sahte sağlık meslek lisesi diploması, çok sayıda diploma yerine geçen doldurulmayı bekleyen belge, 150 adet sahte doldurulmuş diploma belgesi, çok sayıda nüfus cüzdanı fotokopisi, boş diplomalar ve diploma ikametgah ilmuhaberleri ele geçirildi. Polisteki sorgulanması tamamlanan 6 kişi'den F.H. ve Ç.Y. savcı tarafından, M.Y.K. ve E.B. ise nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Zanlılardan Ö.G. ve Y.A. da çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.
iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2006 Pazar 11:07:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?