6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Sahte istihbaratçıya hapis

Samsun'da kendisini Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Tim Komutanı olarak tanıtıp bir kişiyi dolandırdığı iddia edilen şahıs, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.


Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, yaklaşık 2 yıl önce meydana gelen olayda Atatürk Parkı'nda karşılaştığı İlyas G.'ye (56) kendisini Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Tim Komutanı olarak tanıtıp oğlunu işe yerleştirme vaadiyle kandırarak 4 bin 600 YTL parası ve 8 adet altın bileziğini alarak dolandırdığı iddia edilen Cemal U.'nun (51) yargılanması sona erdi. 'Dinin inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık, kamu görevlisi ile ilişkili olduğundan bahisle bir işin görüleceğini vaadiyle dolandırıcılık' suçlarından hakkında dava açılan Cemal U., hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, İlyas G.'nin kendisine 8 adet altın bileziği emanet olarak verdiğini söyledi.


Dolandırıldığını iddia eden İlyas G. ise şikayetçi olduğunu belirterek, "Cemal U. ile parkta tanıştığımız doğrudur. Bana, 'Ben Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Tim Komutanıyım. Devletin gizli görevlisiyim. Beni Genelkurmay Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı tanır. Senin oğlunu işe yerleştireceğim. Ancak sabıkası var. Bunu ben Ankara'dan sildirebilirim' diyerek masraflar için 8 adet altın bilezik ve toplam 4 bin 600 YTL alıp dolandırdı. 'Benimle bağlantılı olduğunu kimseye söylemeyin. Yoksa seni ve çocuklarını yok ederler' diye uyardı. Ben kendisine eşya yardımı bile yapmıştım. Cezalandırılmasını istiyorum" şeklinde konuştu.


Mahkeme heyeti toplanan deliller doğrultusunda Cemal U.'yu dolandırıcılık suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 14:43:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?