6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Sahte nüfus cüzdanı ile dolandırıldı

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde bir kişi, adına düzenlenen sahte nüfus cüzdanı ile bankalardan alınan çeklerle piyasaya 6 milyon 872 bin YTL borçlandırıldı.


Vezirköprü Oymaağaç köyünde ikamet eden 6 çocuk babası inşaat işçisi Selami Aktürk (39), 2003 yılında Bursa'da çalışırken köyden gelen telefonla bankalardan arandığını öğrenmesi üzerine, Bursa'da bankaya gittiğinde, üzerine düzenlenmiş çeklerden dolayı borcu olduğunu öğrendi. "Bu ben değilim" diye Bursa Cumhuriyet Savcılığı'na dilekçe yazan Aktürk, yapılan araştırmalar sonunda 2003 yılında İstanbul Bağcılar Nüfus Müdürlüğü'nden alınmış nüfus cüzdanıyla bankalara hesap açtırılarak adına 27 tane şirket kurulduğunu ve bu şirketlerden dolayı 6 milyon 872 bin YTL borçlandırıldığını öğrendi. Aktürk, bu borçlardan dolayı 7 yıldır mahkemelere çıktığını, bu nedenle de mağdur olduğunu söyledi.


Çeşitli bankalara çekler için verilen sahte belgeleri ve çekleri gösteren Aktürk, "Adıma düzenlenen nüfus cüzdanındaki resim ve çeklerde bulunan imzalar bana ait değil. Ben Vezirköprü nüfusuna kayıtlıyım. Vezirköprü Nüfus Müdürlüğü'ne sorulmadan nasıl benim adıma nüfus cüzdanı düzenleniyor? Bankadan piyasaya kesilen çeklerle alınan arabalar, villalar, motorlar ve gazinolar üzerime gözüktüğü için yeşil kartım iptal edildi.

Geçimimi inşaatlarda çalışarak kazanıyordum, mahkemelerim devam ettiği için inşaatlarda da çalıştırılmıyorum. 2006 yılında köyde durduğum evim de elektrik kontağından yandı. Önceden ahır olarak kullandığım tek göz odada eşim ve 6 çocuğumla beraber kalıyorum. 7 yıldır suçsuz olduğumu ispat etmek için uğraş veriyorum. Ayda en az 10 sefer mahkemelere çağırılıyorum. Ne yapacağımı şaşırdım. Çocuklarımı okutacak, evime ekmek alacak durumum kalmadı" diye konuşarak, yetkililerden yardım istedi.

İha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 13:16:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?