2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Sahte paraya 2,5 yıl hapis

Samsun'da sahte para ve ruhsatsız silah ile yakalanan şahıs, yargılandığı mahkeme tarafından 2,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.


Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, sahte para, sahte ehliyet ve ruhsatsız tabancayla yakalandığı için yaklaşık 6 ay önce tutuklanan Yusuf D.'nin (33) yargılanması sona erdi. Yusuf D., ruhsatsız tabancanın dedesinden kalma olduğunu, sahte paraları ise bir arkadaşından borç aldığı için sahte olduklarını bilmediğini söyledi. Mahkeme heyeti, sahte ehliyet ile ele geçen Yusuf D.'yi ehliyetteki sahteliğin infial uyandıracak şekilde olmadığı için bu suçtan beraatına karar verirken, ruhsatsız silah suçundan 10 ay hapis, sahte para suçundan ise 1 yıl 8 ay hapis olmak üzere toplam 2,5 yıl hapis cezasına, bin 500 TL de para cezasına çarptırdı. Tutuklu hali göz önünde bulundurulan Yusuf D.'nin tahliyesine kara verildi.


Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Şube Büro Amirliği ekipleri, alınan ihbar doğrultusunda Atakum ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde Yusuf D.'yi (33) yakalayarak gözaltına almış, gözaltına alınan şahısla 5 adet sahte 50 YTL'lik banknot, 1 adet sahte ehliyet, 1 adet 7.65 mm çaplı ruhsatsız tabanca ve 17 adet tabanca mermisi ele geçirilmiş ve olayla ilgili Yusuf D. tutuklanmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2009 Salı 17:05:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?