2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Sahte yeşil kartla doğuma ceza

SAHTE YEŞİL KART İLE DOĞUM YAPAN KADINA CEZA YAĞDI

Samsun'da, başkasına ait yeşil kartın üzerine kendi resmini yapıştırarak hastanede doğum yaptığı iddia edilen genç kadın ve arkadaşına ceza yağdı.

Samsun'da sosyal güvencesi olmadığı için arkadaşı P.K.'nin (25) yeşil kartına kendi fotoğrafını yapıştırıp Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde doğum yaptığı iddia edilen A.Ş. (22), Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne yapılan ihbar sonucu yakalandı.

Doğurduğu bebeği Karadeniz Mahallesi'nde terk ettiği ileri sürülen A.Ş. ile arkadaşı P.K. hakkında dolandırıcılık suçundan dava açıldı. Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın son duruşmasında tutuksuz olarak yargılanan A.Ş. ve P.K. hazır bulundu. Mahkeme heyeti A.Ş.'yi, "bebeğini terk etmek" suçundan 2 yıl 15 gün, "resmi evrakta sahtecilik" suçundan 1 yıl 8 ay, "dolandırıcılık" suçundan da 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Yeşil kartını A.Ş.'ye verdiği iddia edilen P.K. de "dolandırıcılığa yardım etmek" suçundan 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, her iki kadına verdiği cezayı, hükmün açıklanmasına yer olmadığına karar vererek erteledi.

SAHTE YEŞİL KART İLE DOĞUM YAPAN KADINA CEZA YAĞDI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2009 Çarşamba 16:49:02
Güncelleme :30 Aralık 2009 Çarşamba 17:40:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?