6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Saldırganın akli dengesi araştırılacak

Samsun İl Özel İdaresi'nde Makine İkmal Bakım ve Onarım Şube Müdürü'nü bıçakla yaralayan hizmetlinin yargılandığı mahkeme tarafından adli dengesinin yerinde olup olmadığının araştırılmasına karar verildi.


Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, Samsun İl Özel İdaresi yemekhanesinde Makine İkmal Bakım ve Onarım Şube Müdürü Ercüment K.'yi (37) bıçakla yaraladığı iddiasıyla tutuklanan hizmetli Mehmet Z.'nin (41), yargılanmasına devam edildi. Adam öldürmeye teşebbüs suçundan hakkında 9 ila 15 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanan Mehmet Z.'nin eşi Macide Z. (34), duruşmada savunma tanıdığı olarak ifade vererek, 20 yıllık evlilik hayatı boyunca eşinin kendilerine çok iyi davrandığını, karıncayı bile incitmediğini ancak son 1,5 yıldır ruhsal yönden sıkıntılar yaşadığını söyledi. Tanık İsmet Y. ise, Mehmet Z.'nin bunalımda olduğunu dana önce de kendi kendini bıçakla yaraladığını ve hastaneye götürdüğünü ileri sürdü. Mahkeme heyeti Mehmet Z.'nin cezai ehliyetinin olup olmadığının tespiti için akli dengesinin araştırılması üzerine İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevkine karar verdi. Duruşma Adli Tıp Kurumu'ndan raporun beklenmesi için ertelendi.


Samsun İl Özel İdare Müdürlüğü'nün yemekhanesinde 6 ay önce meydana gelen olayda, Özel İdare Müdürlüğü'nde hizmetli olarak çalışan Mehmet Z., Makine İkmal Bakım ve Onarım Şube Müdürü Ercüment K.'yi olaydan 15 gün önce kendisine götürdüğü bir evraktan dolayı hakaret ettiği iddiasıyla bıçaklamıştı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 20:59:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?