4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Saldırıyı polis önledi

SALDIRIYI POLİS ÖNLEDİ

Samsun’da, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, Bingöl yolu üzerinde bulunan Abalı Karakolu'na düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Samsunlu Teğmen Ahmet Altunoğlu bugün gözyaşları içinde toprağa verilirken, bir grup gencin “Diyarbakır” adını taşıyan lokantalara saldırma girişimini önlem alan polis engelledi.

Samsun, 17 Nisan'da Ladik ilçesindeki hain saldırıda 2 polisini şehit vermesinin ardından, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde şehit olan 5 aylık asker 20 yaşındaki Selman Özay’ı 29 Nisan'da, Diyarbakır Lice'de jandarma karakoluna düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Teğmen Ahmet Altunoğlu'nu (29) ise bugün toprağa verdi. İlk kez yaşanan terör olayı ve ardından gelen şehit cenazeleri, kentte tansiyonu yükseltti. Şehit cenazelerini 10 binler son yolculuğuna uğurlarken, şehirde teröre karşı büyük bir öfke hakim.

Polis, kentte tansiyonun yükselmesi üzerine teyakkuza geçti. Samsun polisinde izinler kaldırıldı ve gündüz çalışan polisler gece de göreve çağrılmaya başlandı. 31 Doğu kökenli işyerinin önünde 160 polis 24 saat nöbeti tutarken, bu akşam saat 22.30 sıralarında 30 kişilik bir grup, İlkadım ilçesi Zafer Mahallesi'nde bulunan Diyarbakır adını taşıyan 3 ayrı işyerine saldırma girişiminde bulundu. İşyeri önünde bekleyen polisler ile takviye gönderilen çevik kuvvet polisi olayları önledi. Saldırganlar kısa sürede ikna edilip dağıtıldı. Polis, söz konusu lokantaların etrafından geniş güvenlik önlemi aldı. Vatandaşlar, artık sabırlarının kalmadığını belirterek, tepkilerini dile getirdiler.

SALDIRIYI POLİS ÖNLEDİ
SALDIRIYI POLİS ÖNLEDİ
SALDIRIYI POLİS ÖNLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2010 Salı 00:26:02
Güncelleme :4 Mayıs 2010 Salı 09:25:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
çağatay atıcı IP: 212.175.112.xxx Tarih : 4.05.2010 14:10:48

taş atarak tepki göstereceğinize gidip alış veriş yapmayın neden halkı galeyana getiriyorsunuzki alış veriş yapmayın kendileri terk ederler zaten