3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Salıpazarı'na dev yatırım

SALIPAZARI'NA DEV YATIRIM

Samsun'un Salıpazarı ilçesinde, Haziran 2010'da inşaatına başlanan Senko Tekstil firmasına ait konfeksiyon fabrikası deneme üretimine başladı.

Deneme üretimine başlayan fabrikada incelemelerde bulunan Salıpazarı Kaymakamı Arif Karaman, Belediye Başkanı Halil Akgül ve Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kefeli'ye fabrikayla ilgili bilgiler veren Senko Grup Konfeksiyon Tekstil Ltd. Şti. Müdürü Hüseyin Karaman, “Çok kısa bir sürede yaklaşık 2 milyon 600 bin TL tutarında bir yatırımı Salıpazarı'na kazandırmış bulunuyoruz. Aslında Senko grup olarak, Ordu iline yatırım yapmak üzere yola çıkmıştık. Ancak Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, bu yatırımı Salıpazarı'na yapmamız için bizi ikna etti. Şu an itibariyle 81 kişiyle deneme üretimine başlamış bulunmaktayız. İŞKUR'la birlikte 40 kişilik gruplar halinde yürüttüğümüz proje kapsamında, mesleki eğitime tabi tuttuğumuz bölgemiz insanlarını, meslek ve iş sahibi yapıyoruz. Sakarya'da da fabrikalarımız var. Çok uzun yıllardan beri bu işle uğraşmaktayız. Allaha şükür pazar sıkıntımızda yok, ancak üretim sürecimizde bir karışıklık olmaması için 40 ar kişilik gruplarla, deneyimsiz kişileri alarak, mesleki eğitime tabi tuttuktan sonra bünyemize katıyoruz. Salıpazarı'nda bu yıl 400 kişilik istihdam kapasitesine ulaşacağız” dedi.

Çarşamba TSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kefeli de, “Görev alanımız içerisinde bulunan Salıpazarı'na bu denli önemli bir yatırımın kazandırılmasında, Belediye Başkanı Halil Akgül'ün çok büyük emeği vardır. Yatırım yapılmadan önce odamızı ziyaretlerinde, bizde kendilerine faydalanabilecekleri teşvikleri ve yapmaları gereken işlemleri anlatmıştık. Senko Grup Konfeksiyon Tekstil Ltd. Şti. Samsun'da teşvikten faydalanan iki tekstil firmasından birisidir. Salıpazarı sürekli göç veren bir ilçemiz ve maalesef işsizlik oranı bu ilçemizde çok yüksektir. Bu açıdan bakıldığında, İlçenin en fazla istihdam sağlayan kuruluşu olarak, çok önemli bir yatırım gerçekleştirilmiştir. Katkılarından dolayı, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül'e ve Senko Grup Konfeksiyon Tekstil Ltd. Şti. Müdürü Hüseyin Karaman'a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül de, “Birkaç ay öncesinde kurduğumuz hayalimizin gerçekleşmesi, bizleri çok mutlu etmiştir. Başkanımın da bahsettiği üzere, İlçemiz ekonomik bakımdan oldukça sıkıntılı bir durumdadır. İşsizlik ilçemizde çok ciddi bir sorundur, bu yüzden de sürekli göç vermekteyiz. Ama bu yatırım, ilçemiz ekonomisine önemli bir katkı sağlayacaktır. Ben bugün bizleri yalnız bırakmayan, Kaymakamımız Arif Karaman'a ve Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kefeli'ye teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Salıpazarı Kaymakamı Arif Karaman ise şunları söyledi: “Bu tesisin Salıpazarı ekonomisine büyük katkı sağlayacağı gibi işsizlik sorununu da çözeceğine inanıyorum. Bu gibi tesislerin, ilçemizde kurulması yatırımcılara örnek teşkil edecek ve ilçemizdeki göçü büyük oranda önleyecektir. Bu yatırımın ilçemize kazandırılmasında emeği geçenleri bende cani gönülden kutluyorum.”

SALIPAZARI'NA DEV YATIRIM
SALIPAZARI'NA DEV YATIRIM
SALIPAZARI'NA DEV YATIRIM
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2011 Çarşamba 15:35:04
Güncelleme :9 Şubat 2011 Çarşamba 17:26:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?