2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Salıpazarı'nda mahalleli ayaklandı!

Samsun'un Salıpazarı ilçesinde bir kişinin 4 yaşındaki kız çocuğunu kaçırmak isterken yakalanması, ilçe halkını ayaklandırdı.

Emniyet önünde toplanan vatandaşlar, zanlının kendilerine verilmesini istedi. Uzun süre kalabalığın dağılmasını bekleyen polis, zanlıyı zırhlı araçla kaçırdı.


İddiaya göre Çarşamba ilçesinde bir esnafın yanında çalıştığı ileri sürülen Musa E., sepetli motosikleti ile geldiği Salıpazarı ilçesinde sokakta oynayan 2'si erkek 3 kardeşi gezdirme bahanesiyle kandırıp motosikletine bindirdi. Çocukları bir süre gezdirdikten sonra 2 erkek çocuğunu motosikletten indiren zanlı, 4 yaşındaki Z.A. adlı kız çocuğu ile giderken ilçe çıkışında polis tarafından yakalandı. Zanlı Salıpazarı İlçe Emniyet Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alınırken, olayı duyan ilçe halkı Emniyet Müdürlüğü önünde toplanarak zanlıyı istedi.


Gerginlik giderek tırmanırken, Samsun'dan ilçeye çevik kuvvet ekipleri sevk edildi. Akşam saatlerinde İlçe Kaymakamı Metin Yılmaz, Belediye Başkanı Halil Akgül ve eski Belediye Başkanı Hasan Düzenli de emniyet önüne gelerek vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Uzun süre vatandaşların sloganları altında zanlının nakline uğraşılırken, vatandaşlar, "Biz bu adamı istiyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdi. Polis, İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı ve savcı, vatandaşları sakinleştirmek için uzun süre uğraştı.


Samsun Çevik Kuvvet Başkomiserlerinden Bahtiyar Aydın ve Samsun Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Erdoğan da Salıpazarı ilçesine gelerek olayların büyümemesi için yoğun çaba sarf etti.


Savcının zanlının ifadesini Emniyet Müdürlüğü binasına giderek aldığı ileri sürüldü. Bu arada vatandaşlar, zanlının motosikletini istedi. Gerginliğin artması üzerine motosiklet bir anda Emniyet Müdürlüğü binasına alınarak vatandaşların sakinleşmesi sağlandı. Polis, Samsun'dan gelen çevik kuvvet ve zırhlı aracı Emniyet Müdürlüğü önüne çekerek kordon oluşturdu ve zanlıyı dün gece 23.45'te emniyetten çıkararak olay yerinden uzaklaştırdı. Öfkeli vatandaşlar ise alkışlarla protesto ettikten sonra olay yerinden ayrıldı.
Zırhlı araçla Salıpazarı Adliyesi'ne götürülen zanlı Musa E., tutuklanarak cezaevine konuldu.

İha
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2009 Pazartesi 14:09:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?