4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

SAMGAZ personeli eğitim gezisinde

SAMGAZ PERSONELİ EĞİTİM GEZİSİNDE

Samsun Doğalgaz Dağıtım A.Ş (SAMGAZ), çalışan personelinin ve şirketin gelişimine katkı sağlamak amacıyla eğitim programları düzenliyor.

Eğitim programları çerçevesinde Yapım ve İşletme Müdürü Sedat Akkoyun başkanlığında Yapım ve İşletme Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Serkan Erol, Bayram Özdemir, Tuğrul Tezcan, Ergin Arabacı, Mustafa Çolak, Mustafa Çalışkan ve Yunus Emre Küçük'ten oluşan 8 kişilik teknik kadro 12-18 Nisan tarihlerinde 6 gün süre ile Samsun dışında farklı illerde bulunan doğalgaz dağıtım kuruluşlarını ve malzeme tedarik eden firmaları kapsayan eğitim ve teknik gezi programına katıldı.

Programda doğalgaz basınç düşürme istasyonları ve servis kutusu regülatörleri imalatında yerli üretim yapan, konusunda Türkiye'de ve dünyada söz sahibi ender firmalardan olan Akfel Mühendislik Firması'nın İstanbul Tuzla'daki tesisleri ziyaret edilirken, ziyarette SAMGAZ tarafından kullanılan istasyon ve regülatörler hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Akfel Mühendislik'in ardından Samsun'da konut, ticari ve resmi aboneler tarafından kullanılmakta olan ECA marka doğalgaz sayaçlarının montaj, sızdırmazlık, kalibrasyon ve bakımlarının yapıldığı ECA Elsel Kartal Tesisleri'nde kullanılan sayaçlar hakkında istişare yapıldı. Bursa'da kurulu bulunan ve aslen Bafralı olan Kurvalf Çelik Vana Tic. Ltd. Şti. ziyaret edilirken, çelik hat vana imalatında söz sahibi olan ve son teknolojiyi kullanarak her türlü vana imal eden tesislerde gün boyunca vana imalatı, bakımları ve işletilmesi konularında eğitim alan SAMGAZ teknik personeli, yine Türkiye'nin önde gelen boru markalarından Fırat Plastik Firması'nın Çorlu tesislerini ziyaret etti. Boru imalatının yapıldığı tesislerde polietilen doğalgaz borusu imalatı ve boru testleri konularında detaylı bilgi edindi.

Teknik gezide ayrıca doğal gaz dağıtım şirketlerinden Bursagaz, İGDAŞ ve ÇORDAŞ ziyaret edilirken, şehir içi doğalgaz dağıtımı konularında görüş alışverişinde bulunan teknik personel, İGDAŞ Beyoğlu Bölge Müdürlüğü'nde hafif raylı sistem ve metro hatlarının doğal gaz dağıtım hattı, çelik ve polietilen borulara etkileri, korunma yöntemleri ve uygulamaları hakkında bilgi aldı.

Teknik gezi sonrası bir değerlendirme yapan Yapım ve İşletme Müdürü Sedat Akkoyun, "12-18 Nisan tarihlerini kapsayan eğitim ve bilgi paylaşımı olarak organize edilen teknik gezinin amacı SAMGAZ olarak yaptığımız çalışmalara katkı sağlayacak izlenimler edinebilmek ve bu izlenimleri güzide şehrimiz Samsun'a aktarabilmektir. Bu aşamada gayet verimli bir gezi gerçekleştirilmiş olup amacına ulaştığını gözlemlemekteyiz" dedi.

SAMGAZ PERSONELİ EĞİTİM GEZİSİNDE
SAMGAZ PERSONELİ EĞİTİM GEZİSİNDE
SAMGAZ PERSONELİ EĞİTİM GEZİSİNDE
İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 16:17:05
Güncelleme :21 Nisan 2010 Çarşamba 21:17:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?