4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

SAMGAZ'dan tesisat uyarısı!

SAMGAZ'DAN TESİSAT UYARISI

SAMGAZ İç Tesisat Müdürü Murat Aras, doğal gaz kullanıcılarını tesisatlarını yaptırırken SAMGAZ'dan yetki almış, sertifika sahibi kuruluşlara yaptırmalarını, aksi halde tesisatların söktürüldüğünü belirtti.

Çevreci, ekonomik ve güvenilir olan doğal gazı tercih noktasında azami özen gösteren abonelerin, doğal gaz tesisatlarını yaptırırken de aynı özeni göstermeleri gerektiği ve şehir genelinde SAMGAZ'dan yetki almamış, doğal gaz tesisatı yapmaya çalışan doğal gaz malzeme satıcıları, sıhhi tesisat ustaları ve benzeri yetkisiz kişi veya kuruluşların bulunduğunu belirten SAMGAZ İç Tesisat Müdürü Murat Aras, "Abonelerimiz tesisatlarını SAMGAZ tarafından yetkilendirilen firmalara yaptırmaları gerekmektedir. Sertifika sahibi olmayan kuruluşlar veya kişiler tarafından yapılan tesisatlar Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu yönetmeliği gereğince teknik kriterleri sağlamadığı için kabul görmemekte ve tarafımızdan da söktürülmektedir. Abonelerimizin mağduriyet yaşamamaları için bu hususlara dikkat etmelerini önemler rica ederiz" dedi.

SAMGAZ proje işlem aşaması hakkında bilgiler veren İç Tesisat Müdürü Murat Aras, "Doğal gazı konforlu ve güvenli olarak kullanmak isteyen vatandaşlar doğal gaz tesisatlarını sertifika sahibi firmalar ile anlaştıktan sonra, sertifika sahibi firmalara yaptırabilmektedirler. Sertifika sahibi firmalar; projelerini İç Tesisat Şartnamesi'ne göre hazırlayarak SAMGAZ'a proje onayına sunmaktadırlar. SAMGAZ tarafından kontrol edilen proje, şartları sağlaması halinde onaylanmakta, onayı firmaya bildirilmekte ve firma tarafından da iç tesisat yapımına başlanmaktadır. Proje onayı gerçekleşmeyen tesisatların yaptırılmaması konusunda uyarıda bulunulmuştur. Projesi onaylanan abonelerin tesisatı sertifika sahibi firmalar tarafından yapılırken, abonelerin de SAMGAZ Abone Merkezi'ne başvuruda bulunarak güvence bedellerini yatırabileceklerdir. İç tesisatın yapımını takiben sertifika sahibi firmalar tarafından randevu talebinde bulunulmakta ve SAMGAZ tarafından da en yoğun olunan kış başlangıcı günlerde dahi maksimum 9 iş günü içerisinde tesisat kontrolü için randevu verilmektedir" diye konuştu.

Kışın gelmesiyle birlikte başvuru taleplerinde artış olduğunu ifade eden Murat Aras, "Abonelerimiz yaz dönemlerinde doğal gaza geçiş için başvuru yapmayıp kış döneminin olduğu bugünlerde yoğun talepte bulunuyorlar. Şu an itibariyle doğal gaz arzının sağlanması noktasında bütün tesisatlar titizlikle kontrol edilmektedir. Ancak yoğun başvuru nedeniyle şirketimiz bünyesinde de yoğunluklar yaşanmaktadır. Tesisat kontrolü yapmadan gaz arzının sağlanması ciddi tehlikeleri de beraberinde getirmekte olup bütün kontroller hassasiyetle yapılmaktadır" şeklinde konuştu.

SAMGAZ tarafından tesisat kontrolü gerçekleştirilmeden gaz kullanımı yapılmaması gerektiğini, bu durumda ciddi güvenlik zafiyetlerinin oluşabileceğini belirten Aras, doğal gaz kullanıcılarını şu ifadelerle uyardı: "Abonelerimiz, mağduriyet yaşamamaları için şirketimiz tarafından kontrol işlemleri tamamlanıp, tesisat uygunluk belgesi verilmeden gaz kullanımına başlamamalıdır. Genel olarak ekim ayı itibariyle abonelikler gerçekleştirilmeye başlanmış ve akabinde hemen gaz arzının sağlanması istenmiştir. Bütün ekibimiz özverili bir şekilde çalışmaktadır. Ancak bizden kaynaklı olmayan gecikmeler de yaşanmaktadır. Abonelerimizin işlemlerini takip etmeleri gerekmektedir."

SAMGAZ'DAN TESİSAT UYARISI
SAMGAZ'DAN TESİSAT UYARISI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2010 Salı 17:35:05
Güncelleme :19 Ekim 2010 Salı 18:42:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?