2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

SAMGAZ'dan titiz çalışma

Samsun Doğalgaz Dağıtım Anonim Şirketi(SAMGAZ) İç Tesisat Müdürü Murat Aras, şirketlerinin bugüne kadar olan süreçte tesisat ve baca kontrollerinde titizlik gösterdiğini aynı zamanda standartlar ile şartnamelere uyumluluk konusunda kararlı çalışmalar yaptığını belirtti.


Murat Aras, üyelerine dönük baca kaynaklı problemlerin çokluğuyla ilgili çalışanlara seminer verdi. Şirketlerinin, şu an itibariyle 76 bin 500 BBS aboneye hizmet verdiğini dile getiren Aras, görevlerinin ise güvenli doğalgaz arzını sağlamak ve devamında da güvenli tesisat ve gaz tüketiminin gerçekleştirilmesini kontrol etmek olduğunu söyledi.


Bu zamanlarda yapılan baca uygulamalarında standartlara uygun baca imalatı yapılmaması, mamafih bilgisizlik, yanlış kullanım ve ihmal yüzünden her yıl binlerce insanın soba, şofben, kombi ve bacalardan dolayı karbonmonoksit zehirlenmesine maruz kaldığına dikkat çeken SAMGAZ İç Tesisat Müdürü Murat Aras, "Hidrokarbon içeren kömür ve doğalgaz gibi fosil yakıtların soba ile baca veya şofben ile baca bağlantısı içindeki yanlış kullanımı özellikle kış aylarında artmaktadır. Şirketimiz, bugüne kadar olan süreçte tesisat kontrollerinde ve baca kontrollerinde titizlik göstermiş olup standartlara ve şartnamelere uyumluluk konusunda kararlı çalışmalar yapmaktadır. Tesisatların kontrolü ne kadar güvenli olursa kullanıcılarımızın karşılaşacağı risklerinde o derece az olacağı bilinci ile gerekli hassasiyetler gösterilmektedir" dedi.


Kış mevsimlerinde yaşanılan ve gündeme gelen sorunlar irdelendiğinde baca kaynaklı problemlerin çokluğu dikkatleri çektiğini kaydeden Aras, kullanıcıların, daire iç tesisatlarında montajı yapılan cihazların etiketlerini kontrol etmelerinin oluşacak aksaklıları önlemeye yardımcı olacağını ifade etti.

İha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 20:16:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?