4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

SAMGAZ'dan uyarı!

SAMGAZ'DAN UYARI

SAMGAZ Genel Müdürü Murat Albayrak, "Abonelerimizin mağdur olmamaları için doğal gaz tesisatlarını sertifika sahibi kişilere yaptırmaları gerekmektedir" dedi.

Murat Albayrak yaptığı açıklamada, doğal gazı konforlu ve güvenli olarak kullanmak isteyen abonelerin doğal gaz tesisatlarını sertifika sahibi firmalara yaptırmaları gerektiğine dikkat çekti. Albayrak, "Piyasada sertifika sahibi olmayan doğal gaz malzemeleri satan, su tesisatçılığı yapan ve benzeri firmaların doğal gaz tesisatları yapmak için teklif verdikleri gözlemlenmektedir. Sertifika sahibi olmayan firmaların doğal gaz tesisatları yapma yetkisi olmadığı için, şirketimize proje sunamamaktadır, tesisat kontrolü yaptıramamaktadır ve abonelerimizin doğal gaz tesisatlarını yapmadan bırakmaktadırlar. Bu nedenle abonelerimiz mağdur olmaktadırlar" diye konuştu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği'nin 37. maddesinde; "İç tesisatların projelendirilmesi ve yapımı, bağımsız bölüm maliki, binanın veya tesisin sahibi ya da bunların yetkili temsilcileri tarafından sertifika sahiplerine yaptırılır. Sertifika sahibi firma ile başvuru sahipleri arasında yapılacak işin kapsamı ve koşullarını belirleyen bir sözleşme imzalanır. Bu sözleşmenin bir sureti sertifika sahibinin projenin onayı için dağıtım şirketine vereceği müracaat dosyasında yer alır. İç tesisat ve/veya dönüşüm projesinin dağıtım şirketince onaylanmasından sonra iç tesisatı yapacak olan sertifika sahibi firma sözleşme kapsamındaki tüm yükümlülüklerini sigortalatır ve bununla ilgili belgeler dağıtım şirketine teslim edilmeden iç tesisatın yapımına başlanılmaz" hükmünün bulunduğunu hatırlatan Albayrak, "Bu bağlamda abonelerimizin mağdur olmamaları için doğal gaz tesisatlarını sertifika sahibi kişilere yaptırmaları gerekmektedir. Abonelerimizin doğal gaz tesisatlarını yaptırmaları halinde dikkat edeceği en önemli hususlardan birisi tesisatlarını şirketimizden sertifika almış firmalara yaptırmalarıdır. Abonelerimiz sertifika sahibi firma bilgilerine www.samgaz.com.tr adresinde ulaşabilirler" şeklinde konuştu.

SAMGAZ'DAN UYARI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2010 Cumartesi 13:01:04
Güncelleme :19 Haziran 2010 Cumartesi 13:21:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nescayfe IP: 78.174.3.xxx Tarih : 20.06.2010 17:06:16

samgaza seslenişimdir. fatura son ödeme tarihleriyle neden oynama yapılıyor. samgaz müşteri hizmetlerindeki elemanlar neden kaliteli değil konuşmayı bilmeyen cümleleri yan yana getirip açıklama yapamayan insanları neden çalıştırıyor.saygılarımlaa...