2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Şampiyon Kübra'dan Vali'ye ziyaret

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Hırvatistan Avrupa Yıldızlar Tekvando Şampiyonası'nda birinci olan Kübra Dürdane Çakır'ı makamında kabul etti.


Ziyarette Gençlik Spor İl Müdürü Şahin Eker, Antrenör Mustafa Gençtürk ve Kübra Dürdane Çakır'ın ailesi katıldı. Ziyarette bir konuşma yapan Antrenör Mustafa Gençtürk, "Kübra, büyük başarılara imza attı.

Artık yıldızlar kategorisini kapattık. Bundan sonraki hedefimiz gençler dünya şampiyonası. Kübra'da bunu başaracak. Katkı ve desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valimiz olmak üzere herkese teşekkür ederim" dedi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Eker, Kübra ile gurur duyduklarını ve bundan sonraki yaşantısında da bu başarılarının devamını dilediğini söyledi.


Vali Hasan Basri Güzeloğlu yaptığı konuşmada, "Samsun adına ve gençlerimiz adına bu başarıyı elde eden Kübra'yı kutluyorum. Uluslararası alanda hem Samsun'u hem de Türk gençliğini çok güzel temsil ettiği için Samsun'un gururu olduğunu belirtmek istiyorum. Uluslararası yarışmalarda yarışmanın sonucuna göre değil tavır ve yaklaşımlarla da bu birinciliği hak ettiğini düşünüyorum. Bu genç yaşlarda Türk gençlerinin spora eğilmeleri, sporla buluşmaları sonunda Türk bayrağını en üst göndere taşımaları en büyük amacımız.

Spor her zaman sağlıklı bir birey yetişmesini sağlayarak gençlerimizi başarılı bir geleceğe hazırlar. Sporda başarılı gençlerimiz aslında hayatta da başarılı, sağlıklı beden olarak bütünleşir. Kübra daha büyük başarılara imza atacak daha güzel başarılarda bizlerle birlikte olacak. Kendisini izlemeye devam edeceğim" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu, Kübra Dürdane Çakır'a çeşitli hediyeler verdi. Güzeloğlu ayrıca, Kübra'nın küçük kardeşi Muhammed'e de yakın ilgi gösterip oyuncak armağan etti.

İha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 21:45:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?