3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Samsun, EMITT'te görücüye çıktı

SAMSUN, EMİTT'TE GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Samsun Valiliği İl Özel İdaresi ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün katıldığı "15. EMİTT-2011 Doğu Akdeniz Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı"nda yer alan Samsun standı, yerli ve yabancı ziyaretçileri ağırladı.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, İstanbul Beylikdüzü Fuar Alanı'nda 10-13 Şubat 2011 tarihleri arasında açık kalacak olan EMİTT-011 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nı ve Samsun standını ziyaret etti. Dünya turizm sektörü alanında birçok ülkeyi ağırlayan fuarda başta Samsun standı olmak üzere birçok standı ziyaret eden Vali Aksoy, "EMIIT Fuarı gerek ülkemizin gerekse Samsun'un turizm noktasındaki iddiasını, zenginliklerini ve güzelliklerini taşıyan bir etkinliktir. Bu anlamda Samsun'un böylesi önemli ve büyük bir organizasyonda en iyi şekilde tanıtıldığını düşünüyorum" diye konuştu.

Dünya turizm sektörü alanında birçok ülkenin ağırlandığı Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) yer almanın mutluluk verici olduğunu kaydeden Aksoy, "Ülkemiz için önemli olan böyle bir fuarda, Samsun olarak var olmanın mutluluğu içindeyiz. Samsun, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurtuluş Mücadelesi'nin başladığı bir kenttir. Bu anlamda tarihi önemi yüksek olmasının yanında müzeleri, anıtları, dinsel ve kültürel yapıları, tarihi eserleri ve doğa harikalarıyla da çok büyük bir zenginliğe sahiptir" şeklinde konuştu.

Fuarın, ülkemizin kültürel varlıklarının sunulmasına ve tüm dünyada hak ettiği yeri almasına katkı sağladığını savunan Aksoy, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Samsun'un her yerinde ayrı zenginlikleri barındıran bir Büyükşehir. Karadeniz de kayak turizmi adına Ladik Akdağ'da turizm yapılabiliyor. Termal turizmde Havza-Ladik bölgeye ve tüm ülkeye çok güzel hizmet verebilecek bir alt yapıya sahip olmasının yanında bugün ülkenin ve dünyanın dört bir yanından gelecek insanları bekliyor. Vezirköprü'nün doğal ve tarihi zenginlikleri. Bafra'da dünya mirası olarak kabul edilen Kuş Cenneti ve sulak alan zenginlikleri. Tekkeköy, Altınkaya Kilisesi, Asarağaç Bayrak Tepe ve Seyir Terası ve arkeoloji vadisi gibi çok sayıda tarihi değerleri ve yaz boyunca denizle buluşma zenginliğine sahip ilçeleriyle Samsun büyük bir zenginliğe sahip. Bu nedenle bu fuarda inanıyorum ki herkes Samsun'u, en iyi şekilde tanıyacaktır. Bu fuarın Samsun için turizm alanında önemli ve faydalı gelişmelere sebep olacağı kanaatindeyim."

Aksoy, Samsun standının ardından diğer stantları gezdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve fuarın konuk ülkesi Yemen Turizm Bakan Yardımcısı Omar Babelgeith tarafından açılışını yaptığı fuarda 60 ülke ve 3 bin 500 katılımcı yer aldı.

SAMSUN, EMİTT'TE GÖRÜCÜYE ÇIKTI
SAMSUN, EMİTT'TE GÖRÜCÜYE ÇIKTI
SAMSUN, EMİTT'TE GÖRÜCÜYE ÇIKTI
SAMSUN, EMİTT'TE GÖRÜCÜYE ÇIKTI
SAMSUN, EMİTT'TE GÖRÜCÜYE ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2011 Perşembe 17:01:03
Güncelleme :10 Şubat 2011 Perşembe 19:35:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?