4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun: Antrenör gelişim semineri başladı...

Gazi Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde yapılan ve 200 antrenör üyesi bulunmasına rağmen yaklaşık 130 antrenörün katıldığı "Yusuf Ziya Yılmaz Gelişim Semineri" hakkında bilgi veren TÜFAD Samsun Şube Başkanı Kenan Topçu, "TFF ve TÜFAD işbirliğiyle düzenlediğimiz seminere mazeretsiz katılmayan antrenörlere 2 yıl çalışma izni verilmeyecek. Bu seminerde futbola özgü konular ve sosyal konular ele alındı. Seminerin adını 'Yusuf Ziya Yılmaz Gelişim Semineri' koymamızın sebebi ise Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz'ın Samsun'da futbola yaptığı destekler ve özellikle tesisleşmede yaptığı başarılı çalışmalardır. Seminerin amacı, dünya futbolundaki yenilikleri antrenör arkadaşlarımıza aktarmaktır. Bilgilerimizi tazeledik" dedi.


Seminerde Teknik Direktör Ahmet Ertem "Futbolda Dar Alan Çalışmaları", Samsunspor kaleci antrenörü Nejat Topal "Kalecilik ve Kaleci Antrenmanı", TFF Bölge Antrenörü Temel Keskindemir ise "TFF Antrenör İlişkileri-Antrenör Mukavele ve Vize İşlemleri" konularında teorik, ardından da Samsunspor tesislerinde pratik bilgiler verdi.


Teknik Direktör Ahmet Ertem, dar alanda kısa paslaşmaların, futbolda alanı ve zamanı daraltmayı amaçladığını, futbolcuların birbirine topu kullanacak alan ve zaman bırakmadığını, yıllar öncesine dayanan şov futboluna son verdiğini belirterek, "Bugün, kesinlikle 90 dakika savaşan bir futbol anlayışı ortaya çıkmıştır. Dar alanda kısa paslaşmalar futbola çabukluk ve heyecan katmaktadır. Bu sayede, futbolcunun kişisel şovlarına son verilmiş futbola heyecan katılmıştır. Günümüzde antrenörler dar alanda kısa paslaşmanın önemini kavrarsa takımına başarıyı yakalatabilir. Bu sistem sporcunun fizik sınırlarını zorlamaktadır. Dar alan anlayışı teknikte çabukluğu da ortaya çıkarmıştır. O halde, bütün antrenörler elektriği yüksek tempoda antrenman yaptırmalıdır" diye konuştu.


 

iha-samsun
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2004 Pazartesi 13:18:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?