4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun: Atakum Belediye Başkanı Bektaş Bürokrasiden Şikeyetçi

Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş, bürokrasinin eskiden kalma alışkanlıklarını terk etmesi gerektiğini kaydederek, "Bürokrat arkadaşlarımız içinde eskiden kalma alışkanlıklarına devam edenler var. İş yapma noktasında, belki inisiyatif kullanma kabiliyeti noksanlığından, belki de geçmişteki bir takım uygulamaların oluşturduğu korkudan dolayı bazı bürokratlarımızdan sonuç alınamıyor. Ama yavaş yavaş düzelecek tabii" dedi.

Seçilmişlerin daha cesur kararlar aldıklarını dile getirerek, "Atamayla gelenler pasif ve ürkek davranıyor. Ürkek bürokrat istemiyoruz" diyen Başkan Adem Bektaş şöyle konuştu:
"Kamu Reformu Yasa Tasarısı çıktığı zaman bu olumsuzluklar sona erecektir. Çünkü, bürokratlar da seçimle gelip seçimle gidecek. Yani bu hükümeti kuran siyasi partinin getirdiği bürokratlar hükümetin son gününden 1 ay öncesinden istifa etmek zorunda kalacak. İşte o zaman ürkek bürokratlar olmayacak. Dışardan bir adamı herhangi bir kurumun bölge müdürü yapabileceksin. Dışarıda herhangi bir kuruma bağlı olmadan çalışan inşaat mühendisi arkadaşımızı Samsun’da herhangi bir kurumun Bölge Müdürlüğü’ne getirdiğin an bu adam o kurumun Bölge Müdürlüğü’nde nasıl olsa herhangi bir korkusu olmayacağı için en doğru kararları verecektir. Şu anki arkadaşlarımız doğru kararlar veremiyorlar. Bazen de veriyorlar ama kendilerini çevreleyen bir fanusun içinde olduklarından hareket edemiyorlar. Sistem onları fanusun içine almış, ’Bu fanusun içinde hareket edebilirsin, bunun dışına çıkma şansın yok’ diyor. Ama dışardan gelen bir insana fanus dar gelir. Deler geçer. Milletine hizmet eder."

samsun
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2004 Salı 12:26:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?