4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun: Atakum'da fırınlara uyarı

İlk denetimin yapıldığı Yeni Doğan Ekmek Fırını’nda Gıda Kontrolörü Mustafa Kocaman, fırın sahibi Haydar Kaplan’a masa bezlerinin daha temiz tutulması, pencerelere sineklik taktırması ve ekmeklere etiket konulması hususlarında uyarı yaptı. Bu fırının denetim defterine eksiklikler işlenerek hataların tekrarlanmaması gerektiği kaydedildi. Yeni Doğan Ekmek Fırını’nda ekmek gramajlarının (-+ 3 gram oynayabilir) kuralı çerçevesinde genellikle - 3 gram eksik olması dikkat çekti. Belediye Başkanı Adem Bektaş, "Ekmeklerin bazıları da + 3-5 gram fazla olsa iyi olurdu. Dikkat edelim. Tekrarlanmasın" dedi.


Denizevleri Mahalle Muhtarı Dursun Yiğit’e ait Tutkun Kardeşler Ekmek Fırını’ndaki ekmeklerin gramajlarının genelde yüksek olması ise dikkat çekti. Ancak, bu fırında da ekmeklerde etiket olmaması, çalışanların önlüksüz bulunması ve mayaların dolapta saklanmaması Dursun Yiğit’in uyarılmasına neden oldu. Dursun Yiğit, kendisini uyaran görevlilere teşekkür ederek, "Bizler bu denetimlerin daha sık yapılmasını, kendini düzeltmeyenlere ileriki safhalarda ceza verilmesini istiyoruz. Çünkü denetimsizlik haksız rekabeti beraberinde getiriyor. Yasaların uygulanması temiz ticareti beraberinde getirir" diye konuştu.


Beldedeki bütün fırınların denetiminden sonra konuşan Belediye Başkanı Adem Bektaş, şunları söyledi:


"Atakum’daki fırınlarımızda genel temizlik kurallarının uygulanması son derece sevindirici. 3-5 fırınımızda masa bezlerinin biraz kirli olduğunu gördük. Ekmeklerin gramajları da kanunlarımızın istediği doğrultuda. Etiket konusuna ise mutlaka riayet edilecek. Gerekli uyarıları yaptık. Hatalar küçük de olsa tekrarı bizi üzer. İstemediğimiz cezai müeyyideleri uygulamaya başlamak zorunda kalırız. Halkımızın sağlığıyla oynatmayız. Bizi sevindiren sonuç ise, fırınlarımızın genel anlamda temiz olmasıdır. Bu da Atakumlu’nun kültür düzeyinin yüksek olması ve otokontrolünü kendi kendine yapmasından kaynaklanıyor. Fırıncılarımız da bunun farkında"

iha-samsun
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2004 Pazartesi 12:59:40
Güncelleme :16 Ağustos 2004 Pazartesi 13:26:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?