4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Samsun: Atatürk büstüne afiş asan üniversitelilerin 2 yıl hapsi isteniyor

Samsun’da bir okulun bahçesinde bulunan Atatürk büstünün üzerine ’Vajina Monologları’ adlı tiyatro oyununun afişini astıkları gerekçesiyle ağır ceza mahkemesinde haklarında dava açılan 2 üniversite öğrencisinin 2 yıl hapsi isteniyor.

Edinilen bilgiye göre olay, 5 Ekim 2003 tarihinde meydana geldi. Eve Ensler tarafından yazılan ve yönetmenliğini Almula Merter’in yaptığı; Arzu Yanardağ, Müge Oruçkaptan, Berna Öztürk ve Güner Özkul gibi ünlü isimlerin yer aldığı ve büyük tartışmalara sebep olan ’Vajina Monologları’ adlı tiyatro oyununun Samsun gösterimi sırasında sokağa asılan bir afişi sökerek, Samsun Merkez Anadolu Teknik-Anadolu Meslek Lisesi bahçesinde bulunan Atatürk Büstü’nün üzerine astığı iddiasıyla haklarında dava açılan Burak Aksoy (20) ve Ender Ünal’ın (20) yargılanmasıyla ilgili olay yerinde keşif yapıldı.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 5816 sayılı Atatürk’ü Koruma Kanunu’na muhalefet suçundan 2’şer yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Ender Ünal ve Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Burak Aksoy, suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, bilir kişi ile birlikte olayın meydana geldiği okulun bahçesinde keşif yaptı. Olayın görgü şahitleri Hakan Toydemir ve Yusuf Bozdağ da keşif sırasında hazır bulundu ve olayı anlattı. Sanıklar Ender Ünal ve Burak Aksoy, "Olay gecesi İstiklal Caddesi üzerinde yürüyorduk. Elektrik panosu üzerinde ’Vajina Monologları’ adlı tiyatronun afişini gördük ve yerinden sökerek okulun bahçesine attık. Biz suçsuzuz" dedi.

Görgü şahitleri ise söz konusu şahısların Atatürk büstünün yanında olduklarını, Atatürk büstünün yüzünün üzerinde ise tiyatro afişinin asılı bulunduğunu, kendilerinin durumu polise haber verdiklerini söylediler.

İHA-SAMSUN
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2004 Cuma 11:27:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?